Kategoria arkisto: Artikkeli

Mihin seurakunta tarvitsee evankelistoja? Osa2

 Ed Waken: Why Does the Church Need Evangelists? Toinen asia, johon haluan kiinnittää huomiota evankelistan toimenkuvassa, on se, että seurakunnalle annettuna lahjana hänen tulee varustaa toisia pyhiä (uskovia) tekemään hengellistä työtä. Tämä evankelistoille kuuluva toisten varustamisen vastuu on olemassa, jotta syntyisi moninkertainen määrä hyvän uutisen viestinviejiä (heidän tulee siis varustaa toisia evankelioimaan).

Jatka lukemista

Mihin seurakunta tarvitsee evankelistoja? Osa1

 Ed Waken: Why Does the Church Need Evangelists? Olen oppinut pitämään perhokalastuksesta. Minulla oli sellainen etu, että sain opastusta perhokalastuksen taitoihin eräältä osaavalta ystävältäni. Opin häneltä paljon ja sain muutamia oikein kivoja saaliita!

Jatka lukemista

Onko evankelista syntisiä vai pyhiä varten?

 Ed Waken: Are Evangelists for Sinners or Saints? Saan kysymykseeni poikkeuksetta vastauksen, että evankelistat ovat syntisiä varten (niitä varten, jotka eivät vielä ole Jeesuksen seuraajia). Näyttää siltä, että meidän käsityksemme evankelistan toimenkuvasta on muovautunut enemmän kuuluisien nimien ja voimallisten persoonien kuin Raamatun mukaan. Voidaan mainita sellaisia nimiä kuin Billy Graham, Aimee Semple McPherson, Luis Palau, …

Jatka lukemista

Terveen opin muovaamista

 Ed Waken: Sculpting Sound Doctrine En ole koskaan veistänyt veistoksia. Niin, olenhan minä muovannut käärmeen ja lumiukon muovailuvahasta, mutta varmuudella kukaan taiteilija ei pitäisi minun töitäni oikeina veistoksina. Mutta osoitan ihmisten elämässä joskus ihan harkitusti sellaisia asioita, jotka vaativat terävää talttaa ja vasaraa, jolla lyödä irti särmä tai pari. Yritän tällä tavoin muokata esiin tervettä …

Jatka lukemista

Onko missionaalisen merkitys muuttunut?

 Ed Waken: What Happened to the Meaning of Missional? Orgaaniset ja simple church -tyyppiset koriseurakunnat ovat lisääntyneet. Amerikassa tämä johtuu pääosin siitä, että seurakuntien tilaisuuksissa käyvät ihmiset ovat jättäneet perinteiset kirkot ja suuntaavat nyt enemmän orgaanisiin seurakuntiin ja suosivat rakenteeltaan yksinkertaisia kotiseurakuntia.

Jatka lukemista

Nöyryys antaa tilaa Kristukselle, osa2

 Ed Waken: Humility: Creating Space in Your Soul to be Filled with Christ Muistan, kuinka toimin muutamia vuosia osa-aikaisena apulaispastorina. Työskentelin erään miehen kanssa, joka oli muutaman vuoden minua vanhempi, ja vedimme pyhäkoulutyötä paikallisessa seurakunnassa. Minulla oli muutamia ’mahtavia’ suunnitelmia, millä tavalla työtä pitäisi viedä eteenpäin, mutta tällä toisella kaverilla oli hyvin erilaisia ajatuksia.

Jatka lukemista

Nöyryys antaa tilaa Kristukselle, osa1

 Ed Waken: Humility: Creating Space in Your Soul to be Filled with Christ Olin nuori, seikkailunhaluinen ja rehvakas nuori mies, kun aloitin työt isäni yrityksessä, joka valmisti kaappeja. Ensimmäinen työni oli naulata pieniä nauloja säädettäviin hyllykiskoihin… koko… pitkän… päivän.

Jatka lukemista