Palaa kohteeseen Muut kirjoittajat

Matt Mitchell

mattCMOlen Heather’in aviomies ja minulla on neljä lasta: Robin, Andrew, Peter ja Isaac. Elämme metsän keskellä Pennsylvanian keskiosissa yhdessä vapaina kuljeskelevien kanojen kanssa. Toteutamme ”kotikoulun seikkailua”, pilkomme puita ulkotakkaamme, tykkäämme lukea upeita kirjoja yhdessä ja käydä pitkillä patikkaretkillä koko perheen kanssa.

Yritän paimentaa Lanse Evangelical Free Church –seurakunnan mahtavia ihmisiä. Seurakunta on iältään jo 120+ ja sijaitsee valtatien 80 varressa. He ovat joutuneet sietämään minua vuodesta 1998, kun aloitin pastorina, ja on ollut ilo paimentaa heitä.

Sitä ennen valmistuin Moody Bible –Instituutista ja opinahjosta nimeltä Trinity Evangelical Divinity School. Vuonna 2012 sain tohtorin arvon Westminster Theological Seminary’sta oppiaineena raamatullinen sielunhoito. Opiskelin tiedekunnassa, joka toimii järjestön Christian Counseling and Educational Foundation (CCEF) alaisuudessa. Tohtorin tutkintoon tähtäävä projekti sisälsi myös ensimmäisen teokseni Resisting Gossip kirjoittamisen (resist=vastustaa, gossip=juoruta, parjata, panetella – myös sitä tekevä henkilö). Koen siunauksena, että olen saanut paljon vaikutteita näistä huomattavista instituutioista.

Olen aktiivinen jäsen seurakuntiemme muodostamassa yhteisössä (EFCA). Toimin puheenjohtajana alueemme hallintoelimessä (Constitutions and Credentials Board) ja lisäksi olen EFCAn kirja-arvostelun koordinaattori. Suurin iloni palvellessani Jeesusta on pitää intohimoisesti esillä Raamatun totuuksia ja nähdä, kuinka ihmisten elämä muuttuu.

 

091011_mitchell_6483

Mitä onkaan ”Hot Orthodoxy”?

Blogissani on kysymys siitä, miten palava usko (hot) ja totuus (orthodoxy) voidaan naittaa keskenään.

Olemme kuulleet ilmiöstä nimeltä ”cold orthodoxy” (kylmä oikeaoppisuus) eikä se ole hyvä. Ei ole hyvä myöskään sisällötön tunteileminen. Tarvitsemme sekä lämpöä että valoa.

Blogini Hot Orthodoxy (”Lämmin oikeaoppisuus”) on sekoitus, joka sisältää niin raamatullista teologiaa kuin hyviä linkkejä, välähdyksiä perhe-elämästä (mukaan lukien Heather’in iloiset luontovalokuvat) ja henkilökohtaisia muistoja uskon vaellukseni ajalta, kun olen seurannut Herraa Jeesusta Kristusta sekä pään että sydämen tasolla. Sivuiltani löytyy noin vuosikymmenen mittainen saarna-arkisto, ajatuksia pastorin työstä, sielunhoitoasiaa, kirja-arvosteluja ja kaikenlaista viisautta niin paljon kuin kykenen tarjoamaan (eihän se ole puoliakaan siitä, mitä toivoisin voivani jakaa). Kiitos kaikille lukijoille kiinnostuksesta!

Matt’s Profile in English

Matt Mitchell’in artikkelit tässä sivustossa

Matt Mitchell jakoi omassa blogissaan tietoa artikkeliensa suomenkielisestä julkaisusta.