Kategoria arkisto: Artikkeli

Vastalääke, osa2

 Ross Rohde: Detox Tosiasiassa seurakunnan elämä Uuden testamentin aikaan, tapa jolla seurakunta kokoontui, tapa jolla he elivät keskenään, heijasti Jeesuksen Kristuksen herruuden todeksi elämistä. He heijastivat myös elämällään sitä uskoa, että Jeesus todella puhui heidän sydämelleen ja ajatuksilleen ja heidän tuli kuunnella ja totella.

Jatka lukemista

Vastalääke, osa1

 Ross Rohde: Detox Artikkelissani Vaikutteille alttiina mainitsin, kuinka helposti joudumme sen virran vietäviksi, mitä Paavali kutsui ”maailman alkuvoimiksi”. Nämä periaatteet vaikuttavat aivan kuin huume ja tuntuvat aluksi parantavan elämänlaatua ja tekevän positiivisen vaikutuksen – ne näyttävät vaikuttavan myönteisesti. Mutta se on illuusio – ne ovat petollisia ja hyvin vaarallisia.

Jatka lukemista

Vaikutteille alttiina

 Ross Rohde: Under the Influence Paavali varoitti meitä neljä kertaa eräästä hyvin vaarallisesta asiasta, jota kutsutaan ”maailman alkuvoimiksi”. Hän sanoi, että voimme tulla näiden voimien orjiksi, jotka ovat heikkoja, surkeita (Gal.4:9), onttoja ja pettäviä (Kol.2:8). Miksi kaikki tämä kova puhe? Miksi Paavali puhui tästä vaarallisesta asiasta sekä galatalaisille että Kolossan pyhille? Miksi Paavali oli kristinuskon …

Jatka lukemista

Inhimillinen kontrolli

 Ross Rohde: Human Control Keskustelen aika usein simple church -seurakunnasta sellaisten kanssa, joille asia on uusi. Koska simple church -seurakunta on niin erilainen kuin se mitä useimmat ennestään tuntevat, on melko yleistä kohdata määrätynlaisia reaktioita – useimmiten kielteisiä.

Jatka lukemista

Kaksi kuuliaisuustarinaa

 Ross Rohde: Two Listening Stories Lois kertoo: Olimme menossa El Pasosta kotiseurakuntakonferenssiin Dallasiin. Kun se oli ohi, me vietimme iltaa kämppäkaverin kanssa. Hän oli yksinhuoltajaäiti ja ollut jonkin aikaa työtön. Hänen tilanteensa oli toivoton. Kun vietimme aikaa yhdessä, kysyin Herralta, pitäisikö minun antaa hänelle rahaa. Herra sanoi ”kyllä” ja minä kysyin ”paljonko?” Hän sanoi ”700 …

Jatka lukemista

Pyhän Hengen pelkääminen

 Ross Rohde: Afraid of the Holy Spirit Oma hengellinen kasvuni tapahtui sellaisessa ympäristössä, jossa minua opetettiin pelkäämään Pyhää Henkeä. Emme tietenkään olisi ilmaisseet sitä noilla sanoilla, koska se kuulostaa pahalta, mutta meidän toimemme ja sanamme tosiasiassa ilmensivät Pyhän Hengen välttelyä tai opettivat meitä karttamaan kontaktia Pyhän Hengen kanssa.

Jatka lukemista

Ratkaiseva taito

 Ross Rohde: Critical Skill Set Orgaaninen työ on hyvin erilaista kuin useimmat meistä ovat tottuneet. Orgaanisen seurakunnan työssä on kokonaisvaltainen logiikka, jota en tajunnut ennen kuin ryhdyin tekemään orgaanista työtä.

Jatka lukemista