Palaa kohteeseen Muut kirjoittajat

Francis Frangipane

Francis-01Francis Frangipane antoi elämänsä Jeesukselle 26. marraskuuta 1970 Blue Ridge Mountainissa Virginiassa. Viisi kuukautta myöhemmin hän tapasi tulevan vaimonsa Denise Piscitellin ja johti hänet Herran luokse. Lokakuussa 1971 he menivät naimisiin.

Vuonna 1972 Francis ja Denise saivat koulutusta hengelliseen työhön Grace Chapelissa Etelä-Kaliforniassa. Syksyllä he jo olivat muuttaneet Hiloon Havaijille synnyttämään seurakuntaa. Heidän pienestä työstään kehittyi noin 25 hengen seurakunta, joista useimmat he olivat itse johdattaneet uskoon. He saivat myös ensimmäisen lapsensa tuona aikana.

Neljäntoista kuukauden jälkeen he kuitenkin tunsivat, että heidän aikansa Havaijilla oli ohi. Eräs seurakunta Detroitissa, Michiganin alueella, tarjosi heille pastorin työtä. 70-luvun jälkipuoliskolle tultaessa he johtivat noin 100 hengen seurakuntaa. He myöskin panivat alulle kahdeksan seurakuntaa ja kotiryhmää Etelä Michiganissa ja Kanadan Ontariossa.

Vuonna 1980 he muuttivat Iowaan. Lapsia kertyi lisää neljä omaa ja yksi vietnamilainen kasvatuslapsi ja heistä tuli 8-jäseninen perhe. Nämä olivat heille kovia aikoja. Francis oli työllistänyt itse itsensä ja perhe oli hyvin köyhä. Tänä aikana Francis opetteli kirjoittamaan. Hänellä oli kolmen vuoden jakso elämässään, jolloin hän sulkeutui omiin oloihinsa viettämään aikaa Jumalan kanssa. Ainoa hengellinen ruoka, joka ravitsi häntä, oli Kristuksen sanat evankeliumeissa.

Vuonna 1982 avautui mahdollisuus toimia pastorina seurakunnassa, joka toimi Cedar Rapidsin alueella. Rukoiltuaan aikansa he hyväksyivät tämän kutsun. Francis huomasi pian olevansa yhteydessä useampaan muuhun pastoriin, jotka pitivät kuukausittaista rukouskokoustaan toinen toistensa pyhäköissä. Kolmen vuoden kuluttua tämän rukousryhmän perustaja muutti pois kaupungista ja 1985 Francisista ja eräästä toisesta pastorista tuli työn vetäjiä. He avasivat ryhmän myös muille esirukoilijoille ja lisäsivät tapaamiskertoja kuukausittaisista viikoittaisiksi. Ryhmä kaksinkertaistui nopeasti, mikä johti moniin kaupunginlaajuisiin tapahtumiin.

Tänä aikana Francis paneutui kirjoittamiseen innolla. Hänen ensimmäinen kirjansa Pyhyys, totuus ja Jumalan läsnäolo [suomalainen julkaisija Itätuuli- Kustannus, www.ituuli.net] oli kokoelma hänen esseitään ja saarnojaan. Se julkaistiin vuonna 1985. Hän kirjoitti toisen kirjansa Ei ihmistä vastaan [julkaistu myös suomeksi/Itätuuli-Kustannus] vuonna 1989, kun häntä pyydettiin puhumaan hengellisestä sodankäynnistä eräässä konferenssissa Kansas Cityssä. Molemmista kirjoista tuli myyntimenestyksiä. Vuodesta 1985 hän on kirjoittanut 11 kirjaa ja muutamia opiskeluvihkosia.

Francis on palvellut viime ajat River of Life Ministriesin palveluksessa vanhempana pastorina Cedar Rapidsissa Iowassa. Hän myös matkustaa ympäri maailmaa ja palvelee sananjulistajana tuhansia pastoreita sadoissa kaupungeissa. Francis on nyttemmin (2010) vetäytynyt osittain eläkkeelle pastorin toimestaan ja keskittyy kirjoittamiseen. Hän on muuttanut Minnesotaan ollakseen siellä mukana pienen lapsenlapsensa elämässä isoisänä. Myöhemmin vuonna 2013 hän on tiettävästi muuttanut asumaan Floridaan.

Francisin sydämen rukous on nähdä Herran täyttävän kutsunsa hänen seurakuntansa kohdalla ja jatkavan armonsa vuodattamista kunnes jokaisessa kaupungissa Kristuksen kaltaiset pastorit ja rukoustaistelijat seisovat Herran edessä asuinyhteisöjensä puolesta.

Francis Frangipane Ministries

Francis Frangipane Messages

Suomennettuja artikkeleita sarjassa Sana puhuttelee

Suomennettuja artikkeleita tässä sivustossa