Palaa kohteeseen Muut kirjoittajat

Wolfgang Simson

wolfsimsonWolfgang Simson syntyi Saksassa (1959) ja hänellä on saksalaiset, juutalaiset ja unkarilaiset sukujuuret. Hän on naimisissa Mercyn kanssa ja heillä on kolme lasta. He ovat asuneet aiemmin Britanniassa ja Intiassa ja elävät nykyään Saksan eteläosassa.

Luodessaan itselleen poliittista uraa hän koki erilaisia yliluonnollisia kokemuksia, jotka johtivat hänet Kristuksen kohtaamiseen. Työskenneltyään sosiaalityöntekijänä ja taksinkuljettajana Stuttgartissa Saksassa, hän myöhemmin suoritti tutkinnon opinahjossa, jonka nimi on suomennettuna Vapaa Evankelinen Teologinen Akatemia (Basel, Sveitsi). Siellä hän itsekin myöhemmin luennoi Seurakunnan kasvusta ja Lähetystyön menetelmistä, kun hänestä tuli dekaaninsa (myöhemmin professorina toimineen) Samuel Küllingin avustaja. Kun hän suoritti tohtorin tutkintoon tähtääviä opintoja eri yliopistoissa Belgiassa ja USA:ssa – hän teki tutkimusta missiologiasta ja kulttuuriantropologiasta – hän tajusi, että akateeminen tiede ei antanut vastauksia niihin kysymyksiin, jotka häntä vaivasivat – mutta Jumalalla oli vastaukset.

Erään kerran hän koki jälleen erityisen Jumalan kohtaamisen, missä hänelle näytettiin hänen elämänsä päämäärä, suunta ja tie, ja sitä hän on kulkenut siitä asti. Vuodesta 1983 lähtien Wolfgang on ollut perustamassa useita seurakuntia ja ollut mukana johtamassa niitä. Samaan aikaan hän on ollut tekemässä tutkimusta maailmanlaajuisesta seurakuntakasvusta, seurakuntia synnyttävistä liikkeistä, herätyksistä ja menestyvästä lähetystyöstä.

Wolfgang työskenteli pari vuosikymmentä (1986-2006) seurakuntakasvun ja evankelioinnin konsulttina, tutkijana ja toimittajana eri kristillisten verkostojen palveluksessa ja paikallisissa ja maailmanlaajuisissa aivoriihi-tyyppisissä hankkeissa yli 60 maassa. Dawn-Europan yhtenä perustajana hän on ollut hallituksen jäsen erilaisissa seurakuntakasvua vaalivissa järjestöissä sekä Britanniassa että Saksassa, hän on ollut Lausanne-liikkeen jäsen Saksassa ja monien tunnettujen kristillisten julkaisujen toimittaja. Hän on kirjoittanut tusinan verran kirjoja, joita on käännetty jo parillekymmenelle kielelle.

Wolfgang kuvailee omaa kutsumustaan
Koska muoto syntyy toiminnasta, minun elämääni ja kutsumustani kuvaa parhaiten se näky, joka minut on vallannut. Sen johdosta minulla on kolme intohimoa:

Jeesuksen Kristuksen seurakunnan uudistus sellaiseksi, että se heijastaa tarkasti Luojansa ja Kuninkaansa suunnitelmaa.

Taloudellinen uudistus, jossa palataan Jumalan valtakunnan periaatteisiin ja toteutetaan työhön ja rahankäyttöön liittyviä messiaanisia periaatteita.

Yhteyden uudistus, joka tapahtuu, kun Kristuksen ruumiissa tehdään parannusta sen ihmistekoisesta hajaannuksesta ja palataan alkuperäiseen suunnitelmaan eli ylivertaisen vetovoimaiseen Kristuksen morsiameen.

Näitä tavoitteita ei voida saavuttaa jonkin yksittäisen julistajan, seurakunnan tai edes verkoston kautta. Pääasiallinen menetelmä, jonka avulla Pyhä Henki pyrkii näihin tavoitteisiin – meidän kanssamme tai ilman meitä – on globaali Pyhän Hengen johdatuksessa syntyvä yhteistyö ja kumppanuus, mikä syntyy kuuliaisuudesta eikä ole mielihyvä-suuntautunutta. Yksi näistä kumppanuusmuodoista on Starfish-Partnership – joka on ruohonjuuritasolla toimiva gobaali apostolinen verkosto, joka syntyy niissä tuoreissa ja elinvoimaissa yhteisöissä, joita nyt syntyy eri puolilla maailmaa.

Sivusto www.simsonwolfgang.de

Suomennettuja artikkeleita sarjassa Sana puhuttelee

Suomennettuja artikkeleita tässä sivustossa