Palaa kohteeseen Muut kirjoittajat

Leonard Sweet

Leonard-Sweet2Tri Leonard Sweet on amerikkalaisen kulttuurin tuntija ja kielentutkija, joka ”näkee asioita, joita muut eivät näe, ja uneksii mahdollisuuksista, joita useimmat eivät osaa kuvitellakaan”. Hän on myös saarnamies ja kirjailija, joka on kirjoittanut bestsellereitä. Hän viestii evankeliumin sanomaa sellaisella tavalla, jossa hän rakentaa siltoja uskon, akateemisen maailman ja populaarikulttuurin välille. Vuosien 2006 ja 2007 vaiheilla Church Report Magazine -lehti äänesti hänet kuuluvaksi ”Amerikan 50 vaikutusvaltaisimman kristityn joukkoon”, ja vuonna 2010 hän pääsi jo eräässä toisessa äänestyksessä top10 -listalle. Hän on toimittanut suosittua puhesarjaa ”Napkin Scribbles” (Raapustuksia lautasliinaan), josta otetaan paljon lainauksia. Myös hänen viikottainen panoksensa sermons.com -sivustolle on omalta osaltaan tehnyt noista sivuista Pohjois-Amerikassa niin suositun aarreaitan saarnamiesten keskuudessa. Len on suosittu puhuja kautta Pohjois-Amerikan ja ympäri maailman.

Len on kirjoittanut yli 200 artikkelia, julkaissut 1300+ saarnaa ja yli 50 kirjaa. Tärkeimpiä kirjoja ovat sellaiset bestsellerit kuin Soul Tsunami, Aqua Church, Jesus Manifesto (yhdessä Frank Violan kanssa) ja Jesus: A Theography (myös Frank Violan kanssa yhteinen). Hänen tuotantoonsa kuuluu suuri määrä julkaisuja, joita ei valitettavasti ole suomennettu.

Tällä hetkellä (2013) Len toimii professorina Drew’n yliopistossa Madisonissa New Jerseyssä ja vierailevana luennoitsijana George Foxin yliopistossa Portlandissa Oregonissa. Aiemmin hän oli kirkkohistorian professorina oppilaitoksessa nimeltä United Theological Seminary, Daytonissa, Ohiossa. Len on toiminut johtavassa asemassa metodistikirkossa. Hän konsultoi monia amerikkalaisia kirkkokuntia, niiden johtajia ja eri järjestöjä. Hän on usein ollut puhujana kansallisissa ja kansainvälisissä konferensseissa, raamattukouluissa jne.

Leonard Sweet’in perheeseen kuuluu vaimo ja kolme lasta. Len julkaisee kaiken muun lisäksi omaa blogia LeonardSweet, josta tämän sivuston artikkelit on suomennettu.

Leonard Sweet’in artikkeleita tässä sivustossa.