Palaa kohteeseen Muut kirjoittajat

Rick Warren

World Leaders Debate Global Issues At Clinton Global InitiativeRick Warren on pastori, joka perusti Saddleback -seurakunnan Lake Forestiin Kaliforniaan. Hän ja vaimonsa Kay aloittivat seurakunnan toiminnan kotonaan tammikuussa 1980 yhden perheen kanssa.

Nykyään Saddleback on yksi Amerikan suurimmista ja tunnetummista seurakunnista, jossa käy 16000 ihmistä viikonloppuisin ja jonka postituslistalla on 50000 nimeä. Sitä on sanottu historian nopeimmin kasvavaksi baptisti-seurakunnaksi ja suurimmaksi seurakunnaksi Eteläisessä Baptisti-yhdyskunnassa.

Viimeisten seitsemän vuoden aikana on enemmän kuin 9200 uskoon tullutta kastettu Saddleback -seurakunnassa. Kirkko on myös pannut alulle 34 tytärseurakuntaa ja lähettänyt yli 4000 jäsentään erilaisiin tehtäviin eri puolelle maailmaa.

Rick Warren on tunnettu pioneeri sille terveeseen uskoon tähtäävälle ajatusmallille, jota kutsutaan englanniksi termillä Purpose Driven – päämäärähakuisuus. Yli 250 000 pastoria ja hengellistä johtajaa yli 125 maasta on osallistunut Purpose Driven – seurakunnan seminaareihin, joita on pidetty 18 kielellä. Peter Drucker kutsuu Rickiä “jatkuvan herätyksen keksijäksi”.

Rickin kirjaa “the Purpose Driven Church” on myyty yli 20 miljoonaa kappaletta yli 20 kielellä. Se on voittanut palkinnon nimeltä Gold Medallion Ministry Book of the Year ja sitä on käytetty opintomateriaalina monissa seminaareissa ja sen on valittu sadan tärkeimmän hengellisen kirjan joukkoon, jotka vaikuttivat voimakkaasti viime vuosisadan elämään.

Mainittu kirja on ilmestynyt suomeksi Aikamedian kustantamana vuonna 1999 nimellä “Päämäärätietoinen seurakunta”. Suomeksi on ilmestynyt myös Päivä Oy:n kustantamana Rick Warrenin kirja nimeltä “Tavoitteena elämä – Tarkoitus vie eteenpäin”. Tästä kirjasta sanotaan: Rick Warren johdattaa kirjassaan 40-päiväiselle matkalle, jolla löytyy vastaus kysymykseen: Mitä ihmettä minä täällä teen? Elämän tarkoituksen oivaltaminen vähentää paineita, auttaa keskittämään voimavaroja oikein, selkeyttää päätöksentekoa ja ennen kaikkea valmentaa iankaikkisuuteen. Sanalla sanoen: kirja osoittaa, mikä elämässä on olennaista! – Haastava ja innostava lukukokemus. Vahvasti raamatullinen: n. 1000 viittausta Raamattuun!

Tämän lisäksi Rick on kirjoittanut kirjat The Power to Change Your Life, Answers to Life’s Difficult Questions, and Personal Bible Study Methods.

Rick on myös internetin ylitse toimivan maailmanlaajuisen pastors.com perustajia, joka palvelee ja ohjaa hengellisen työn tekijöitä ympäri maailmaa. Yli 60 000 pastoria on mukana palvelussa nimeltä Rick Warren’s Ministry Toolbox, joka tarjoaa ilmaisen viikoittaisen uutiskirjeen.

Rick syntyi San Jose’ssa Kaliforniassa. Hän suoritti Bachelor of Arts -tutkinnon oppilaitoksessa nimeltä California Baptist College, Master of Divinity -tutkinnon hän suoritti Southwestern Theological -seminaarissa ja Doctor of Ministry -tutkinnon hän suoritti Fullerin teologisessa seminaarissa. Muihin ansioihin lukeutuvat mm. Biblical Preaching Award -palkinto, useat kunniatohtorin arvot ja mm. se, että Metro-kuvalehti nimesi hänet 25 henkilön joukkoon yhdeksi vaikutusvaltaisimmaksi ihmiseksi Kalifornian Orangen alueella.

Rick ja hänen vaimonsa Kay asuvat Trabuco Canyonin alueella Kaliforniassa. Heillä on kolme lasta – ja koira.

www.pastors.com

Purpose Driven/Daily Hope

Suomennetut artikkelit sarjassa Sana puhuttelee

Suomennetut artikkelit tässä sivustossa