Yksi mies, osa3

PDFicon20 Francis Frangipane: One Man

Tämä on kuva galaksijoukosta ja laajasta avaruuden alueesta, jossa näkyy kohteita myös hyvin kaukaa. Kuvaa on valotettu 14 tuntia. Kuva: ESA Hubble.

Tämä on kuva galaksijoukosta ja laajasta avaruuden alueesta, jossa näkyy kohteita myös hyvin kaukaa. Kuvaa on valotettu 14 tuntia. Kuva: ESA Hubble.

Aabraham tunsi Jumalan rakkauden. Hän oli Jumalan läheinen ystävä. Aabrahamilla oli oikeastaan hyvin selkeä kuva Jumalan luonteesta, joka perustui hänen omiin kokemuksiinsa. Tämä rukoileva patriarkka oli nähnyt Kaikkivaltiaan siunaavan häntä, suovan rikkautta ja antavan anteeksi, joten hän painosti Jumalaa armollisuuteen aina sietorajan kynnykselle asti.

Entä jos siellä on neljäkymmentä?

Herra lupasi säästää kaupungin niiden neljänkymmenen tähden.

Aabraham tinki vielä: entä kolmekymmentä?

Hän säästäisi sen kolmenkymmenen hurskaan takia.

Entä kaksikymmentä?

Viimein hän tyytyi Herran lupaukseen säästää kaupunki, jos sieltä löytyisi vaivaiset kymmenen vanhurskasta. Jumalan vaakakupissa on toisella puolen viha ja toisella armo. Laitapa Sodoman kaupungin kaikki synnit ja vääryydet toiseen vaakakuppiin. Vaaka kallistuu kohti vihaa, kun kokonaisen kaupungin villinä rehottava pahuus painaa sitä. Olettakaamme, että Sodomassa oli 200.000 kelvotonta ihmistä. Se painaa paljon toisessa vaakakupissa. Asetapa sitten toiseen vaakakuppiin kymmenen hurskasta ihmistä. Kun heidät lasketaan vaakakuppiin, vanhurskaiden hengellinen painoarvo, vaikkakin heitä on vain kymmenen, kääntää vaa’an kohti armoa!

Jumalan vaa’assa vanhurskasten paino on reilusti suurempi kuin jumalattomien ihmisten pahuus. Tästä saatamme tehdä sen löydön, jota etsimme rukouksen kautta Jumalan sydämestä: Herra säästäisi syntisen Sodoman (ja antaisi sille anteeksi) kaikki sen rikollisjoukkiot ja väkivaltaiset homot vain siksi, että sen keskellä asuu kymmenkunta hurskasta ihmistä!

Entä sinun yhteisösi?

Ajatellaanpa sinun kotipaikkakuntaasi. Löytyykö teidän keskeltänne kymmenen hurskasta? Mietipä omaa asuinaluettasi. Luuletko, että sieltä löytyisi sata ihmistä, jotka rukoilevat ja vetoavat Jumalaan armon saamiseksi? Entä koko kansaa ajatellen? Luuletko, että löytyisi 10.000 ihmistä, jotka rukoilevat maasi puolesta? Jumala sanoi, että hän säästäisi Sodoman, jos siellä olisi kymmenen hurskasta. Mitä luulet, säästäisikö Jumala sinun kansasi, jos sen keskeltä löytyisi 10.000 hurskasta ihmistä? (jatkuu)

Francis Frangipane

Copyright © 2014 Francis Frangipane. Tämä artikkeli on suomennettu Francis Frangipanen kirjasta The Power of One Christlike Life, jonka on julkaissut www.arrowbookstore.com.