Elämäsi turva ja kallio

nukkuva2Mutta Jeesus sanoi: ”Minä tässä olen, älkää pelätkö.” Joh.6:20.

Kärsitkö sosiaalisesta pelosta? Ujoudesta? Esiintymiskammosta? Onko elämäsi täynnä pelkoa? Pelkäätkö hengellisiä tilaisuuksia ja tuomion sanaa? Etkö uskalla etsiä Herran kasvoja ja odottaa Jumalan kohtaamista rohkealla mielellä? Pelkäätkö kadotukseen joutumista?

Kun olen ollut uskossa vuosikymmeniä ja palvellut Herraa, olen saanut lisää uskon luottamusta Jumalaan ja alkanut ymmärtää, että Jeesus rakastaa minua. Hän on kyllä ylituomari ja hänellä on valta tuomita minut, mutta olen alkanut kokea, että hän rakastaa minua ja hän haluaa minulle kaikkea hyvää. Mitä enemmän vietän aikaa hänen kanssaan, sitä vähemmän pelkään. Voin rohkaista sinuakin, jos pelko missään muodossa on sinun ongelmasi: käänny rohkeasti Vapahtajasi puoleen, hänen täydellinen rakkautensa sinua kohtaan karkottaa kaiken pelon elämästäsi (1.Joh.4:18).

Jos haemme nettiraamatusta hakusanoilla ”älkää pelätkö”, saamme tulokseksi n.40 jaetta, joissa Jumalan henki rauhoittelee meitä. ”Älä pelkää” tuo esiin n.50 kohtaa lisää. Jumala ei halua olla meille jokin pelottava mörkö. Hän haluaa tuoda meille rauhan ja ilon. Keskellä myrskyä ja niitä elämämme kokemuksia, jotka ravistelevat olemassaolomme perustuksia, hän voi antaa meille yliluonnollisen rauhan. Se rauha käy yli ymmärryksen. Sitä rauhaa ja luottamusta ei voi selittää järjellä. Se on taivaan lahja.

Älkää siis pelätkö ihmisiä. Ei ole kätköä, joka ei paljastuisi, eikä salaisuutta, joka ei tulisi ilmi… Älkää pelätkö niitä, jotka tappavat ruumiin mutta eivät kykene tappamaan sielua. Pelätkää sen sijaan häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin… Älkää siis pelätkö. Olettehan te arvokkaampia kuin kaikki varpuset. Matt.10:26,28,31.

Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Luuk.2:10.

Mikä se ilosanoma oli? ”Teille on syntynyt Vapahtaja”. Saamme turvata häneen. Saamme hänestä löytää elämällemme turvan ja sellaisen perustuksen, jonka varassa mikään maanjäristys ei voi meitä romahduttaa. Saamme viedä pelkomme hänelle ja hän antaa meille rauhan ja ilon ja turvallisen mielen, rohkeuden katsoa luottavaisesti huomiseen. Kiitetty olkoon Herra, joka sen tekee!

eSiru