Yksi mies, osa4

PDFicon20 Francis Frangipane: One Man

Tämä on M61 eli kierteisgalaksi NGC 4303. Kuvaa on himmennetty, jotta kirkas keskus näkyisi yksityiskohtaisesti. Keskuksessa on massiivinen musta aukko, jonka ympäri galaksi pyörii. Kuva: ESA Hubble.

Tämä on M61 eli kierteisgalaksi NGC 4303. Kuvaa on himmennetty, jotta kirkas keskus näkyisi yksityiskohtaisesti. Keskuksessa on massiivinen musta aukko, jonka ympäri galaksi pyörii. Kuva: ESA Hubble.

Asuin suurkaupunkialueella Yhdysvalloissa, jossa oli asukkaita n. 200.000. Voisin luetteloida nimeltä koko joukon hurskaita ihmisiä, mukaan lukien pastoreita, esirukoilijoita, nuorisotyöntekijöitä, mustia, valkoihoisia, espanjalaisperäisiä, alkuperäiskansoihin kuuluvia, Aasiasta muuttaneita amerikkalaisia, kristittyjä liikemiehiä, äitejä, isiä, uskovia teinejä, rukoilevia isoäitejä, sihteereitä, poliiseja ja niin edelleen, ihmisiä jotka elävät siellä – heitä on paljon enemmän kuin ne kymmenen vanhurskasta, joita olisi tarvittu Sodoman säästämiseen. Siellä on todella monia, jotka välittävät omasta kaupungistaan.

Ajattele omaa seurakuntaasi ja kotikaupunkisi laajempaa seurakuntaverkostoa. Eikö sieltä löydykin vähintään kymmenen kunniallista ihmistä, jotka vilpittömästi kantavat huolta omasta paikkakunnastaan ja jotka haluavat, että Jumala lähettäisi sinne herätyksen? Muistamme, että Herra lupasi säästää Sodoman, jos sieltä löytyisi vaivaiset 10 kunnollista.

Minun vetoomukseni kohdistuu tässä saarnassa siihen, että sinä kykenisit näkemään itsesi niiden joukossa, jotka seisovat muurin aukossa paikkakuntasi puolesta. Etsi käsiisi muita paikkakuntasi ihmisiä, jotka voisivat rukoilla yhdessä kanssasi. Rukouksen voima voi vapauttaa armon hyökyaallon, joka voi sinun asuinalueellasi kaataa linnoituksia ja päästää vangittuja vapauteen.

Lopuksi: älkäämme antako periksi ja salli yhteisöjemme joutua alttiiksi helvetin voimille. Jumala on voimallinen asettamaan moraalinormeja pahuuden voimia vastaan. Ja toden totta hän sanoo etsivänsä miestä, joka seisoisi muurin aukossa, että hän ei saattaisi maailmaa perikatoon. Haluatko sinä olla sellainen ihminen? Ymmärräthän, että meidän hengellisyytemme mitataan siinä, kuinka Kristuksen kaltaisia meistä tulee, ei siinä, miten vihaisia osaamme olla syntisiä kohtaan. Meidän tavoitteemme ei saa olla ihmisten tuhoaminen, vaan heidän pelastamisensa.

PDFicon20Herra, anna anteeksi, että olen väheksynyt rukouksen voimaa. Anna anteeksi, että olen aliarvioinut sinun intoasi tuoda esiin armosi osoituksia. Herra, anna minun olla yksi niistä, jotka eivät koskaan lakkaa huutamasta puoleesi armoa anoen. Herra, auta että en anna kuuliaisuuteni perustua mihinkään näkyvään tai kuultavaan, vaan sinun armosi ilmestymiseen. Anna minun rakentaa elämääni aina sinun varaasi. Aamen!

Francis Frangipane

Copyright © 2014 Francis Frangipane. Tämä artikkeli on suomennettu Francis Frangipanen kirjasta The Power of One Christlike Life, jonka on julkaissut www.arrowbookstore.com.