Suuri Rohkaisija

Peggy Kannaday: The Great Encourager

Kahden galaksin muodostama 'ruusu' Arp 273. Pienemmän arvellaan kulkeneen isomman galaksin läpi ja aiheuttaneen sen muotoon vääristymiä. Kuva: ESA Hubble

Kahden galaksin muodostama ’ruusu’ Arp 273. Pienemmän arvellaan kulkeneen isomman galaksin läpi ja aiheuttaneen sen muotoon vääristymiä. Kuva: ESA Hubble

Rohkaisun saaminen on yksi menestyksen avaintekijä missä tahansa hankkeessa. Sen vuoksi se on niin arvokas ja korvaamaton apu. Tiedän joukon monia tositapauksia, jolloin yksi rohkaisun sana nosti henkilön ylös pimeästä masennuksen tilasta ja auttoi tätä pääsemään eteenpäin loistaviin tuloksiin.

Jos haluat olla rohkaisija, sinulla tulee olla hyväsydäminen. Sinulla tulisi olla erityistä näkökykyä sen suhteen, mitä joku henkilö tarvitsee, jotta hän yltäisi suuriin saavutuksiin senkin jälkeen, kun häntä on painettu alas ja hän tuntee oman elämänsä surkeaksi. On valtava lahja saada olla rohkaisijaluonne.

Mitä tämä sana ”rohkaisu” tarkoittaa? Se on keino, jonka avulla joku henkilö saa innoitusta ja aktivoituu toimimaan sellaisella itseluottamuksella, että pääsee eteenpäin, ja kokee saavansa siihen hyväksyntää ja tukea.

Kuinka moni kokeekaan olevansa aivan yksin työssään ja valintatilanteissaan ja saavansa niin vähän rohkaisua. Rohkaisun kanssa samaiset henkilöt voisivat mennä rohkeasti eteenpäin ja toteuttaa tavoitteitaan.

Rohkaista

tarkoittaa 1) innoittaa jotakuta, jotta tämä saa rohkeuden ja itseluottamuksen toteuttaa jotakin 2) kannustaa jotakuta tekemään jotakin antamalla hyväksyntää, apua ja tukea.

Rohkaisija

on henkilö, joka antaa rohkaisua.

Elämässämme on varmasti ollut monia rohkaisijoita vuosien mittaan, mutta on vain Yksi, joka jaksaa rohkaista meitä pitkäjänteisesti. Kaikkivaltias Jumala on meidän Suurin Rohkaisijamme tämän elämän aikana ja hänen sanansa on voimallinen motivoimaan, innoittamaan ja vahvistamaan meitä ja viemään meitä voitokkaaseen yliluonnolliseen todellisuuteen.

Kun tiedät, että Jumala, joka loi koko universumin, on sinun tukenasi, ei mikään voi kaataa sinua. Kun sinä rakastat Herraa ja olet kutsuttu toteuttamaan hänen päämääriään, Pyhä Henki tekee työtä sisimmässäsi, sinun kauttasi ja sinun hyväksesi, ja Hän on sinun itseluottamuksesi perustus, sinun rohkaisijasi, ja hän on sinun voimasi, jonka avulla onnistut missä tahansa asiassa ja kaikissa hankkeissa, joihin elämässäsi ryhdyt.

Kun luemme Jumalan sanaa, me emme ainoastaan kuule Jumalan puhuvan, vaan Jumalan läsnäolo valtaa meidät. Hän on Sana ja hän on Tie, Totuus ja Elämä. Hänen sanansa kautta meille on avattu jatkuva rohkaisun kanava, jonka kautta Suurin Rohkaisija, joka on koskaan ollut olemassa, Jeesus Kristus, rohkaisee meitä.

Joosua 1:9 kertoo meille, kuinka Joosuaa käskettiin olemaan luja ja rohkea. Häntä käskettiin olemaan pelkäämättä tai kauhistumatta, sillä Herra olisi hänen kanssaan, mihin ikinä hän menisi.

Joosua ja Kaaleb pystyivät Jumalan antaman rohkaisun turvin kaatamaan Jerikon muurit ja valloittamaan Luvatun maan. Tänä päivänä me voimme, jos saamme vastaavaa rohkaisua Herralta Jeesukselta Kristukselta, valloittaa oman alueemme Jumalan valtakunnan piiriin.

Fil.4:13 antaa meille rohkaisua, jotta voimme tehdä mitä vaan ja saavutamme kaiken mahdollisen, mitä tavoittelemme, sillä siinä Jumalan sana sanoo, että ”kaikki minä voin hänessä, joka minua vahvistaa” (KR38).

Olen omassa elämässäni monta kertaa saanut voimaa näistä jakeista. Niiden toistaminen hiljaa mielessään tai ääneen antaa tarvittavaa voimaa suoriutua asioista ja puskea eteenpäin.

Jumalan sana suo lohtua ja varjelusta, puhuu totuutta, vapauttaa, antaa terveyttä, viisautta, rakkautta, iloa, rauhaa ja se täyttää meitä tuoreella uskolla, toivolla ja rohkeudella, että voimme täyttää kutsumustamme sen voiton kautta, jonka hän on meille hankkinut ristillä.

Lyhyesti sanottuna Herra, meidän Jumalamme, on tärkein rohkaisijamme, kun hän puhuu meille voimallisia eläviä sanoja.

Jossain vaiheessa me kaikki tarvitsemme rohkaisua elämän taipaleella. On tosiasia, että meidän sielujemme vihollisen tekee erityisen ahkerasti myyräntyötä elämämme jokaisella osa-alueella saadakseen meidät lannistumaan. Masennus suorastaan rehottaa joka puolella näinä lopun aikoina.

Kun emme mitenkään näytä kestävän vaikeuksiamme, huonojen uutisten on tarkoitus viedä meidät toivottomuuteen, masennukseen ja apatiaan. Mutta jos sinua pommitetaan kielteisillä uutisilla, avaa silloin tuo Kirja, joka on nostettu jokaisen muun kirjan yläpuolelle tässä maailmassa, ja lue Jeesuksen Kristuksen, meidän Suuren Rohkaisijamme sanoja.

Hänet voi aina löytää hänen sanastaan ja hän vie meidät läpi kaikista huonoista kokemuksistamme, koettelemuksistamme ja vaikeuksistamme sanansa kautta. Hänen hallussaan on täydellinen rohkaisun sana sinuakin varten, kun etsit häntä ja avaat hänen Kirjansa.

Joka päivä saamme lukea kaikenlaista, joka on omiaan masentamaan meitä, mutta kun avaamme hänen Kirjansa, saamme paljon rohkaisua ja innoitusta hengessä ja uudistumme Pyhän Hengen kautta.

Jos olet rohkaisijatyyppi, muistutat Isää Jumalaa ja hänen Poikaansa, jotka kykenevät nostamaan meidät tästä alennustilastamme ja täyttämään meidät rakkaudella, uskolla, toivolla ja elinvoimaisella uudella elämällä.

Rukoukseni kaikkien Jumalan lasten puolesta:

Rakas taivaan Isä, rukoilemme, että annat kaikille kansasi jäsenille rohkaisemisen lahjan niitä varten, jotka kaipaavat tukea. Johda meidän askeleemme niiden polulle, jotka kaipaavat ystävällistä rohkaisun sanaa, taputusta selkään tai Jumalan sanaa, joka innoittaa heitä menemään eteenpäin ja ylöspäin oman kutsumuksensa täyttämisessä.

Kultaomenoita hopeamaljoissa ovat oikeaan aikaan lausutut sanat (Sananl.25:11). Lyhyesti sanoen ne voivat olla avain, joka antaa toiselle kyvyn täyttää oma kutsumuksensa luodessaan suurempaa itseluottamusta, varmuutta ja intoa mennä eteenpäin.

Jaa, Herra, meille tätä voimallista lahjaa ja käytettäköön sitä sinun kunniasi ja kirkkautesi kiitokseksi. Jeesuksen voimallisessa nimessä. Aamen, aamen.

Copyright © Peggy Kannaday. Julkaistu luvalla. Artikkeli on suomennettu Peggy Kannadayn blogista Happy707

2 kommenttia

  • Simo on 27.02.2013 at 16:21
   Author

  Olisiko Saulista tullut Paavalia ilman Barnabasta, jonka nimi merkitsee ’Rohkaisija’? Saul sai nimen Paul vasta, kun Barnabas haki hänet pois Tarsoksesta ja toi Antiokian seurakuntaan. Yhden ihmisen rohkaiseva panos voi merkitä todella suuria asioita.

  • Helena on 28.02.2013 at 09:44

  Kiitos näistä rohkaisun sanoista, ne kolahtivat.

Kommentit eivät ole päällä.