On vaikea löytää uskollisia ihmisiä

PDFicon20Rick Warren: Faithful People Are Hard to Find

NGC 2174 on 6400 valovuoden päässä maasta Orionin tähdistössä. Se ei ole osa Orionin sumua, joka on paljon lähempänä. Tämä sumu on uusien tähtien kohtu. Kuva: ESA Hubble.

NGC 2174 on 6400 valovuoden päässä maasta Orionin tähdistössä. Se ei ole osa Orionin sumua, joka on paljon lähempänä. Tämä sumu on uusien tähtien kohtu. Kuva: ESA Hubble.

Herran valvova katse kiertää koko maata, jotta hän voisi vahvistaa niitä, jotka vilpittömin sydämin palvelevat häntä. 2.Aik.16:9.

Raamattu kertoo meille kolme asia, jotka ovat uskon kannalta tärkeitä.

Jumala etsii uskollisia ihmisiä – Jumala on fyysisesti, näkyvästi ja aktiivisesti liikkeellä etsiäkseen uskollisia ihmisiä, joita hän voisi siunata. Toisessa Aikakirjassa (16:9) Jumala sanoo: Herran valvova katse kiertää koko maata, jotta hän voisi vahvistaa niitä, jotka vilpittömin sydämin palvelevat häntä.

Tämä jae on ollut yksi elämäni tärkeimpiä, ja olen oppinut, että jos teet itsesi käyttökelpoiseksi, Jumala väsyttää sinut loppuun. Jos hän voi siunata sinua, hän siunaa niin, että sukat pyörivät jalassa! (Siksi en käytä sukkia.) Jumala etsii uskollisia ihmisiä, joita hän voi käyttää.

Uskollisia ihmisiä on vaikea löytää. Raamattu toteaa: Moni kuuluttaa omaa rehellisyyttään, mutta mistä löytyy todella luotettava mies? (Sananl.20:6) Monet osaavat puhua puhumistaan, mutta he eivät oikeasti luota Jumalaan. Sen sijaan he luottavat luottokorttiinsa. He sanovat uskovansa Jumalaan, mutta he eivät tosissaan luota Jumalaan, kun on kysymys heidän taloudestaan, terveydestään tai työpaikastaan.

Psalmissa sanotaan: Jumala katsoo taivaasta maan ihmisiin, hän tutkii, onko kellään ymmärrystä, onko ketään, joka etsii Jumalaa. Kaikki he ovat hylänneet hänet, kelvottomia kaikki tyynni! Ei ole ketään, joka tekee hyvää, ei yhtäkään. Ps.53:2-3.

Uskollisuus on avain, joka vie siunauksiin ja voittoihin. Kaikki, mikä on syntyisin Jumalasta, voittaa maailman. Ja tämä on se voitto, tämä on maailman voittanut: meidän uskomme. Kuka sitten voittaa maailman, ellei se, joka uskoo, että Jeesus on Jumalan Poika? (1.Joh.5:4-5).

Raamattu sanoo: Luotettavan miehen toimissa on siunaus. Sananl.28:20. Haluan, että sinun elämääsi tulee paljon siunauksia. Mutta voidaksesi saada siunauksia, sinun tulee oppia olemaan uskollinen. Jumala koettelee sinun uskollisuuttasi monin tavoin. Annatko hänen kasvattaa sinua tällä alueella, jotta sinä voit olla uskon mies tai nainen?

  • Millä tavoin Jumala koettelee meidän uskollisuuttamme?
  • Keitä katsot ylöspäin sen takia, että he ovat mielestäsi uskollisia? Siis ihmisiä, joilla on vahva usko Jumalaan? Millaisia yhteisiä ominaisuuksia sellaisilla ihmisillä on?

Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2013. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Purpose Driven/Daily Hope