Vihollisen propaganda

Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun.

Sana ’propaganda’ toistuu uutisvirrassa. Ukrainan sota on nostattanut ilmoille erityisen propagandan hyökyaallon, josta lentää mitä hulluimpia pärskeitä. Kommentaattori saattaa kuitata asian: ”on pahasti irtauduttu todellisuudesta”.

Ilmiö on sinänsä vanha tuttu. Valehtelua on aina ollut, mutta hiljattain siitä alettiin myös käyttää nimitystä trollaaminen. Trollaamista eli disinformaation levittämistä varten perustettiin erityisiä trollitehtaita.

Menetelmä on sielunvihollisen keksimä. Valheen avulla Paholainen pyrkii eksyttämään ihmisiä. Huijaamistaan se tehostaa tekeytymällä valkeuden enkeliksi. Tai se pyrkii uhkailemalla ja pelottelemalla pääsemään tavoitteeseensa. Sen tavoite on lamauttaa ihminen, jotta tämä ei pystyisi toteuttamaan Jumalan tahtoa. Mutta Jumala voi sulkea kiljuvan jalopeuran kidan:

Minun Jumalani lähetti enkelin sulkemaan leijonien kidan, eivätkä ne vahingoittaneet minua, koska Jumalani havaitsi minut viattomaksi, enkä minä ole tehnyt mitään väärää myöskään sinua kohtaan, kuningas.

Aika ajoin sielunvihollinen onnistuu saamaan meidät pelon valtaan. Huoli ja ahdistus heikentävät uskovan päättäväisyyttä. Valheet voivat johtaa harhoihin, kun niitä sisäistetään. Harhat tekevät tilaa salaliittoteorioille. Uskosta olisi hyvä apu, mutta pelon vuoksi usko voi horjua. Harhojen vallassa olevaa usko ei vakuuta, sillä harhaluulo tai salaliittoteoria voi olla kuin seinä, jota valo ei läpäise.

Samassa Jeesus kuitenkin sanoi heille: »Ottakaa rauhallisesti, minä se olen. Älkää pelätkö.»

Kun Kristus ilmestyy, uskomme vahvistuu. Näkömme palautuu. Pääsemme tasapainoon. Uhkaava leijonan karjunta ei enää pelota ja sielunvihollinen vetäytyy pois paikalta. Juudan leijonan ääni rauhoittaa mielemme. Syvä rauha valtaa sydämen aina, kun Jeesus puhuu.

On hyödyllistä oppia erottamaan valhe, vaikka sitä totuutena syötetään. Jumalan sanalla voimme aina punnita asioita. On hyödyllistä, jos meillä on henkien erottamisen armolahja. Kun pääsemme voitolle sielunvihollisen juonista, meidän hengellinen arvovaltamme kasvaa emmekä enää ole yhtä haavoittuvia. Kun sanan miekalla lävistämme sielunvihollisen sumutuksen, vastapuolikin oppii, että tuon uskovan sumuttaminen on turhaa. Erämaakiusausten jälkeen Paholainen lakkasi kiusaamasta Jeesusta:

Jeesus palasi Galileaan täynnä Hengen voimaa.

Sinäkin saat uutta Hengen voimaa, kun vastustat Paholaista. Olkaa Jumalan alamaisia ja vastustakaa Paholaista, niin se pakenee.

Dan.6:23, Mark.6:50 UT2020, (1.Kor.12:10), Luuk.4:14 UT2020, Jaak.4:7 UT2020.

Copyright © 2023 Simo Papunen