Ajan pyörä

Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät.

Mietin paria asiaa menneestä elämästä, jotka ovat jääneet mieleeni, koska olen nähnyt niistä unta. Toinen uni koskee vuotta 1983 ja toinen vuotta 1991. Asiat, joista ne kertovat, ovat kumpikin ikään kuin jäätyneet paikalleen. Ajan pyörä on painunut syvälle ja juuttunut saveen. Jumalan henki muistuttaa niistä, sillä rattaat pitäisi saada liikkeelle uudestaan. Uni muuttuu ikään kuin näyksi siitä, että uusi liikkeelle lähtö on mahdollinen.

Näky odottaa vielä toteutumistaan, mutta määräaika lähestyy joka hetki, se hetki tulee vääjäämättä. Jos se viipyy, odota, näky toteutuu varmasti ja ajallaan.

Onko sinulla toteutumattomia näkyjä, unelmia jotka aina vaan odottavat aikaansa?

Olen nähnyt joidenkin ihmisten luovuttavan. Joissain asioissa olen itsekin luovuttanut. Vastoinkäymiset uskon tiellä ovat nakertaneet unelman rikki. Tai unelma on pitänyt vaihtaa toiseksi ja kokeilla, josko jokin muu ovi avautuisi. Lopulta maailma on saattanut nielaista uneksijan ja unelmasta on tullut muisto vain.

Pahinta kuitenkin on kaikenlainen hätäily ja puskeminen. Ovia ei saa auki ja Jumalan työtä liikkeelle väkisin ja ihmisvoimin. On osattava odottaa ja luottaa. Toisaalta on taivuttava tekemään sellaista, mitä osaa ja mihin pystyy, vaikka se näyttäisi peräti mitättömältä. Inhimillinen kunnianhimo pitää nujertaa, sillä pienestä alusta voi kehkeytyä elämäntyö. Uskollinen ja Jumalalle antautunut elämä ei mene hukkaan, vaikka sitä tekisi salassa katseilta.

Haluan siis rohkaista sinua ja vakuuttaa, että Jumala ei näet vaadi lahjojaan takaisin eikä peruuta antamaansa kutsua. Sinun kutsusi on voimassa ja ne lahjat, jotka mahdollistavat kutsun noudattamisen, on sinulle annettu. Sinä voit rukoillen etsiä niitä askelia, jotka vievät eteenpäin. Jos edistystä ei tapahdu, luota silti Jumalaan, sillä hän on uskollinen, mutta hänen käsityksensä ajasta on täysin eri kuin sinulla. Hän voi myös antaa kärsivällisyyttä, sitkeyttä ja sisua, kun sitä tarvitaan:

Pyrkikää siihen, että tekonne tuottaisivat hyviä hedelmiä. Jumalan tunteminen saa teidät kasvamaan. Vahvistukaa hänen kirkkautensa voimasta kestäviksi ja kärsivällisiksi.

Kristus antaa voitelun ja voiman, kun hänen seuraajansa elää ensirakkaudessa ja pyrkii vilpittömästi edistämään Jumalan valtakunnan asiaa. Puhdassydämistä Jumala rakastaa…

Olkaa siis lujia ja järkkymättömiä, rakkaat veljet ja sisaret, ja tehkää ahkerasti Herran työtä. Tiedättehän, ettei Herran vuoksi nähty vaiva ole turhaa.

Hab.2:3, Room.11:29 UT2020, Kol.1:10-11 UT2020, Sananl.22:11, 1.Kor.15:58 UT2020.

Copyright © 2023 Simo Papunen