Yhteinen toivomme

Kestävyys on teille tarpeen, jotta pystyisitte täyttämään Jumalan tahdon ja siten saisitte omaksenne sen, minkä hän on luvannut.

Hartaasti vain odotamme, että te itse kukin loppuun asti yhtä innokkaasti haluatte kokea yhteisen toivomme täyttymisen… Se toivo on elämämme ankkuri, luja ja varma. Se ulottuu väliverhon tuolle puolen. Sinne Jeesus meidän edelläkävijänämme meni…

Yhteinen toivomme siis on, että mekin kerran pääsemme väliverhon tuolle puolen, sinne missä Jeesus on. Eikä tässä enää tarkoiteta vanhan liiton esikuvien mukaista ilmestysmajaa, vaan sitä todellista, joka on taivaassa.

Miksi toivoa sitten verrataan ankkuriin? Ankkuri estää meitä ajelehtimasta virran mukana ja joutumasta pois turvalliselta reitiltä. Itse kullakin uskovalla on elämässään jokin toivo, jonkinlainen näky tulevaisuudesta, jokin harras odotus. Pelastus on näistä toiveista tärkein.

Meidät on pelastettu, se on varma toivomme. Mutta toivo, jonka jo näkee täyttyneen, ei enää ole toivo. Kukapa toivoo sellaista, minkä jo näkee!

Haluamme ankkuroida itsemme pelastukseen, pitää tämän toivon elävänä, merkityksellisenä ja tärkeänä sydämen asiana. Emme laiminlyö sanaa tai rukousta, vaan pidämme huolta, että toivo pärjää elämässämme yhdessä sisarustensa uskon ja rakkauden kanssa. Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus.

Niin helposti ajaudumme kuitenkin pois turvalliselta ankkuripaikalta, jos emme oikein kestä elämän vastoinkäymisiä. Ehkä sairaus kurittaa emmekä parane millään. Ehkä puolison löytäminen on ylivoimaista. Lapset pysyvät kapinallisina, vaikka kuinka rukoilisi. Toimeentulo on heikkoa, auton lisäksi ihmissuhteet on rikki, pandemia ei hellitä. Vaivoja on vaikka muille jakaa. Pastorinkin puheet ovat tylsiä…

Tässä tilanteessa on tärkeää osata karistaa kielteiset ajatukset mielestään, vahvistaa uskoa sanalla ja pitää entistä lujemmin kiinni toivosta. On hyödyllistä huomata, että tilanne haastaa hengelliseen kasvuun. Monenlaista ikävää on voinut sattua, mutta se ei tarkoita, että sinun kutsumuksesi Jumalan palvelijana olisi peruutettu. Karista päältäsi itsesääli ja jätä pettymykset selkäsi taa. Jos Jumala on sinulle jotakin luvannut, hän huolehtii, että lupaus kerran täyttyy. Jos sinulla on ollut synkkä vaihe elämässäsi, sitä varmemmin sinä saat kokea iloa, ovien avautumista, kaikenlaista uutta ja virkistävää. Huominen on valoisa, mielialasi hyvä ja sielussasi vallitsee rauha ja onnellisuus, kun Jumala näyttää sinulle armonsa ja hyvyytensä.

Katso, pimeys peittää maan, yön synkkyys kansat. Mutta sinun taivaallesi kohoaa aamunkoi, Herran kirkkaus hohtaa sinun ylläsi.

Lue Jesajan kirjan luku 60 kokonaan ja omista se itsellesi. Älä anna elämäsi ajelehtia, vaan lujita ankkurisi paikalleen – väliverhon tuolle puolen. Ajatelkaa sitä mikä on ylhäällä, älkää sitä mikä on maan päällä. 

Hepr.10:36, Hepr.6:11,19,20, Room.8:24, 1.Kor.13.13, Jes.60:2, Kol.3:2.