Iloitkaa ja riemuitkaa

Ylistetty olkoon Herra, Israelin Jumala! Armossaan hän on katsonut kansansa puoleen ja valmistanut sille lunastuksen.

’Nyt olen tuonut sadon parhaat hedelmät siitä maasta, jonka sinä, Herra, minulle annoit.’ Pankaa lahjanne sitten Herran, Jumalanne eteen, kumartukaa rukoilemaan häntä ja iloitkaa kaikesta siitä hyvästä, minkä Herra, teidän Jumalanne, on teille ja teidän perheillenne antanut. 

Kiitollinen mieli syntyy, kun huomaamme, miten Herra on meistä pitänyt huolta. Hän on antanut meille kaikkea ulkonaista hyvää ja olemme kiitollisin mielin voineet antaa itsekin lahjoja Jumalan valtakunnan työhön. Kun Raamattu kehottaa meitä iloitsemaan, löydämme joitakin nimettyjä ilon aiheita, esimerkiksi:

Siionin lapset, iloitkaa ja riemuitkaa Herrasta, Jumalastanne! Hyvyydessään hän lahjoittaa teille jälleen sateen, lähettää sadekuurot ajallaan, antaa syyssateen ja kevätsateen niin kuin ennen.

On tärkeää saada kasvukautena hyviä säitä, jotta pellot tuottaisivat meille syötävää. Voimme iloita puolisosta, lapsista ja lapsettomuudestakin. Köyhyyskään ei estä tuntemasta kiitollisuutta Jumalan huolenpidosta: Riemuitkaa, taivaat! Iloitse, maa! Ratketkaa riemuun, te vuoret! Herra lohduttaa kansaansa, hän hoivaa köyhiä lapsiaan. Mutta kaikkein syvin kiitollisuus valtaa meidät, kun saamme hengellisiä lahjoja.

Mutta älkää siitä iloitko, että henget teitä tottelevat. Iloitkaa siitä, että teidän nimenne on merkitty taivaan kirjaan. Voimme iloita ennen kaikkea evankeliumista, kun olemme vastaanottaneet pelastuksen Jeesuksen Kristuksen kautta. Tämä ilo voi tulla myös siitä, mitä Jumala on tehnyt toisen ihmisen kohdalla: ’Iloitkaa kanssani! Minä löysin lampaani, joka oli kadoksissa.’  Voimme iloita Kristuksen lupauksesta olla kanssamme joka päivä: Iloitse ja riemuitse, tytär Siion! Katso, minä tulen ja asetun asumaan sinun luoksesi, sanoo Herra.

Monien luonnollisten ja hengellisten ilonaiheiden lisäksi voimme iloita jopa rististä. Iloitkaa päinvastoin sitä enemmän, mitä enemmän pääsette osallisiksi Kristuksen kärsimyksistä, jotta saisitte iloita ja riemuita myös silloin, kun hänen kirkkautensa ilmestyy. Voimme iloita vainoistakin, jos joudumme sellaista kestämään: Iloitkaa ja riemuitkaa, sillä palkka, jonka te taivaissa saatte, on suuri. Niinhän vainottiin profeettojakin, jotka elivät ennen teitä.

Spontaani ilo ja ylistys kuuluvat uskovan elämään, kun Herran hyvyys ympäröi meidät. Kiitollisuus on yksi sisäisen rauhan takaajista. Olemme levollisia, kun näemme, miten Herra on huolenpidossaan uskollinen.

Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, armahtava Isä ja runsaan lohdutuksen Jumala!

Luuk.1:68-69, 5.Moos.26:10-11, Joel 2:23, (Sananl.5:18), (Ps.127:4), (Jes.54:1, Gal.4:27), Jes.49:13, Luuk.10:20, Luuk.15:6, Sak.2:14, 1.Piet.4:13, Matt.5:12, 2.Kor.1:3.