Kristuksen tuntemisen tuoksu

Edessään olleen ilon tähden hän häpeästä välittämättä kesti ristillä kärsimykset, ja nyt hän istuu Jumalan valtaistuimen oikealla puolella. 

Jeesus kärsi ristin häpeän, jotta hän olisi saanut valtuudet lunastaa meidät vapaiksi myöhemmin. Hän tiesi, millainen suuri ilo häntä odottaisi, jos hän kestäisi kivun ja häpeän. Hän saisi aikaan ikuisen sovituksen ja voisi ostaa miljoonat sielut vapaiksi ja tuoda heidät taivaan iloon.

Kai sinäkin olet vetänyt johtopäätökset siitä häpeästä, johon olet syyttömästi joutunut? Sinunkin kärsimykselläsi on tarkoitus. Jeesus on kaiken viattoman kärsimyksen takuumies ja hänen valtakunnassaan kunniapaikat kuuluvat marttyyreille. Kaikki emme kuole marttyyreina, mutta monet elävät väärinymmärrettyinä ja sorrettuina, häväistyinä ja oikeusmurhan uhreina. Marttyyrikuoleman sijasta he elävät marttyyrin elämän. Kaikista sitä ei näe päällepäin, sillä he odottavat kärsivällisesti ylösnousemuksen päivää ja heille varattua iloa.

On tärkeää elää siinä uskossa, että perii kerran täydellisen lohdutuksen, pääsee rauhaan ja iloon kaikista koettelemuksistaan. On tärkeää, että emme ryhdy kostamaan väärintekijöille, vaatimaan oikeuksiamme ennenaikaisesti. Monien ihmisten näköala on kovin suppea. Paavali neuvoo meitä:

Älkää siis tuomitko ennenaikaisesti, ennen kuin Herra tulee. Hän valaisee pimeyden kätköt ja tuo esiin sydänten ajatukset, ja silloin itse kukin saa kiitoksen Jumalalta.

Tarvitsemme malttia niin omissa asioissamme kuin lähimmäisemme suhteen. Tarvitsemme uskoa Jumalaan. Tarvitsemme luottamusta Jumalan Poikaan, joka on asetettu ylituomariksi. Siksi palvelemme häntä syvän kunnioituksen vallassa, kiitollisina kaikesta mitä olemme saaneet ja kiitollisina kaikesta mitä tulemme vielä saamaan.

Mutta kaikissa näissä ahdingoissa meille antaa riemuvoiton hän, joka on meitä rakastanut. Mutta kiitos Jumalalle, joka antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta! Kiitos olkoon Jumalalle, joka aina kuljettaa meitä Kristuksen voittosaatossa ja antaa meidän kaikkialla levittää Kristuksen tuntemisen tuoksua!

1.Kor.1:24, Hepr.12:2, 1.Kor.4:5, Room.8:37, 1.Kor.15:57, 2.Kor.2:14.