Säiden ja kevättöiden puolesta

rukousHerra, taivaan Jumala, me rukoilemme sinua, anna meille hyvä ja lämmin kevät ja suo kevään edistyä. Anna siunauksesi kylvötöille ja auta, että kasvu lähtee hyvään vauhtiin. Anna sateita, lämpimiä kevät- ja kesäsateita meille tänä kasvukautena, jotta kasvu olisi nopeaa ja runsasta. Siunaa pellon sato, siunaa puutarhan sato, siunaa maamiehen vaivannäkö. Anna siunauksesi meille, sillä me ymmärrämme: sinulta tulee kaikki hyvä, sinulta suotuisat ilmat. Sinun sanasi neuvoo meitä: Me pelkäämme ja tottelemme Herraa, Jumalaamme. Hän antaa meille sateen oikeaan aikaan, niin kevätsateen kuin syyssateenkin. Hän huolehtii siitä, että sato kypsyy korjattavaksi joka vuosi ajallaan (Jer.5:24). Kiitos, että kuulet meitä, kun me rukoilemme sinulta hyvää ja onnistunutta, satoisaa ja runsasta kasvukautta. Sinun siunauksesi ansiosta se tulee, sinun nimesi kiitokseksi ja kunniaksi – Jeesuksen nimessä!

eSiru