Huonolle

virvoitustaJeesus rakastaa vajavaisia ihmisiä, epäonnistuneita, epäuskoisia ja uskossaan horjuvia. Hän kuoli ristillä sinun puolestasi, hän kuoli kokonaan eikä puoliksi, joten sinunkin syntisi ja epäonnistumisesi on hoidettu kokonaan eikä puoliksi. Jeesus kohdistaa huomiota heikkoihin. Kun Pietari oli kieltänyt Jeesuksen, hän sai Herralta erikoishuomiota. Kun Tuomas oli avoimesti epäuskoinen, Jeesus meni hänen luokseen ja puhutteli häntä. Kaikki heikot ja ”huonot” tuntuvat keräävän hänen huomionsa. Ei sinunkaan tarvitse pelätä, että sinut sivuutetaan, koska olet niin ”huono uskovainen”. Kerran eräälle synagogan esimiehelle sanottiin ”älä enää vaivaa opettajaa, sinun mahdollisuutesi saada apua meni jo!” (Mark.5:35 vapaasti). Mutta: Tämän kuultuaan Jeesus sanoi esimiehelle: ”Älä pelkää, vaan usko.” (Mark.5:36).

eSiru