Hengen silmät ja korvat

Tule, rakkaani! Riennä kuin gaselli, kuin nuori peura tuoksuville vuorille!

Jeesus vastasi: ”Katso nyt näitä mahtavia rakennuksia. Kaikki revitään maahan, tänne ei jää kiveä kiven päälle.”

Luonnollisin silmin katsottuna temppeli oli komea rakennus. Jeesus katsoi sitä hengen silmin.
Oletko sinä huomannut tämän kahtiajaon? Oletko koskaan ihmetellyt ihmisten reaktioita, kun he näkevät ulkonaiset asiat, mutta eivät huomaa sisäistä todellisuutta, joka kumoaa ulkonaisen. Melkein kaikissa asioissa on nämä kaksi puolta. Joku sanoo: ”Asia on näin”, ja sinä voisit lisätä siihen: ”Mutta Raamattu sanoo…”

Yksi kuuntelee puhetta luonnollisin korvin, toinen kuulee hengen sanat. Henki vahvistaa Jumalan sanat, mutta voi jyrkästi kieltää ihmisviisauden. Jopa uskovat voivat eksyä ajattelemaan sielunvihollisen tarjoamalla mallilla. Hän on ovela. Jeesuksen aikana uskonnollinen eliitti oli pahasti eksyksissä, ylpeytensä lumoissa, oman asemansa ja kunnianhimonsa huumaama. Hengellinen ihminen voi pysähtyä ihmettelemään nykyäänkin, kuinka ihmeessä he osaavat olla niin fariseuksia ja saddukeuksia…

On tärkeää, että uskomme on ankkuroitu Jumalan sanaan ja meillä on sisäinen opettaja – Pyhä Henki – selittämässä meille sanaa koko ajan. Korona ei siihen rakoon pääse. Pandemian takia jumalanpalveluksia on voitu joutua perumaan, mutta sydämen temppelissä voi Jumalan palveleminen jatkua häiriöttä.

On tärkeää, että elämme sillä syvemmällä tasolla, missä Jumalan totuus kohtaa meidät. Sillä tasolla, missä ymmärrämme syvempiä merkityksiä, pureudumme asioiden todelliseen luonteeseen. Näemme asiat oikein, kuulemme mitä henki puhuu. Kun harjaannumme tässä, meitä on vaikea eksyttää.

Jolla on korvat, se kuulkoon!

Laul.l.8:14, Mark.13:2, Mark.7:16.