Anna anteeksi

rukousHerra, sinä joka ristillä kuolit meidän puolestamme ja istut nyt Isän oikealla puolella taivaassa, ole pitkämielinen ja armollinen meitä syntisiä kohtaan. Anna anteeksi meille suomalaisille, että olemme kääntäneet sinulle selkämme emmekä kasvojamme. Anna anteeksi, että olemme ihmisviisauden opeilla pimittäneet sinun sanasi valon. Anna anteeksi, että olemme murhanneet omia lapsiamme abortilla ja avanneet ovet väkivallan voimille ja antaneet niiden riehua keskuudessamme. Anna anteeksi, että meillä on niin paljon epäjumalia, mammonasta alkaen palvomme lukemattomia jumalia, jotka koituvat meille häpeäksi. Anna anteeksi, että pakotamme sinut katselemaan kaikkea pahuutta, juonittelua ja pöyhkeilyä myös omassa huoneessasi. Anna anteeksi, että olemme niin kauas eksyneet sinun seuraamisesi tieltä.

Herra, ole meille armollinen ja näytä laupeutesi vielä Suomen kansalle. Ylistettäköön ja kunnioitettakoon sinun pyhää nimeäsi Suomen kanssa keskellä sukupolvesta sukupolveen! Aamen.

eSiru