Pääsiäinen merkitsee, että meitä ei tuomita

Rick Warren: Easter means we’re realeased from judgment

Kierteisgalaksi M77, joka sijaitsee 45 miljoonan valovuoden päässä. Punaiset ja siniset alueet ovat kohtia, joissa muodostuu uusia tähtiä. Kuva: ESA Hubble.

Kierteisgalaksi M77, joka sijaitsee 45 miljoonan valovuoden päässä. Punaiset ja siniset alueet ovat kohtia, joissa muodostuu uusia tähtiä. Kuva: ESA Hubble.

joka… uskoo minun lähettäjääni… ei joudu tuomittavaksi… Joh.5:24.

Jeesuksen kuolema ja ylösnousemus vapauttaa meidät tuomiosta.

Voit kuvitella tuomion päivää, kun seisot taivaan portilla hyvin, hyvin pitkässä jonossa ja kuljet hitaasti eteenpäin, askelen kerrallaan. Kun portti lähestyy, alat hikoilla ja ihmetellä ”Pääsenköhän sisään? Onnistunko lopulta? Vai onkohan Jumalalla jättimäinen tv-ruutu, jolta näytetään jokainen typerä ja paha tekoni? Paljastuukohan jokainen tekemäni synti?”

Minulla on sinulle hyviä uutisia. Se on Jeesuksen Kristuksen antama lupaus. Raamattu sanoo, että niitä, jotka uskovat Jeesukseen – hänen kuolemaansa ja ylösnousemukseensa – ei tuomita (Joh.3:18).

Niinpä tässä on oikea kuva: seisot jonossa odottaen tuomiotasi. Jeesus näkee sinut ja sanoo: ”Minäpä tunnen sinut. Olemme olleet ystäviä vuosien ajan. Sinä tulit uskoon Pääsiäisenä 2009. Tule mukaani. Mene tuonne nopeaan jonoon. Pääset pikavauhtia eteenpäin. Pääset tuomion ohi kokonaan!” Onko se hyvä uutinen? No, onhan toki!

Minulla on ystävä, jonka nimi on Buddy. Hän kuvaili, että ollessaan lapsi hänen pyhäkoulun opettajansa kertoi, että Jumala istuu taivaassa ja kirjoittaa ylös jokaisen pahan teon, jonka Buddy tekee. Kirjoittaa siis muistiin! Hän jopa laulatti luokallaan joka kerta laulua, jossa laulettiin: ”Herra kirjoittaa jatkuvasti, kirjoittaa ja kirjoittaa, aina vaan!” Buddy kertoi: ”Se sai minut pelkäämään. Ajattelin, että en ikinä pääsisi taivaaseen. Syntilistani pitenisi aina vaan.”

Sillä tavallako Jumala todellakin kohtelee meitä, kun tulemme esiin ja alamme uskoa Kristukseen? Ei, päinvastoin: Jumala pyyhkii ja kummaa jatkuvasti, aina vaan! Anteeksi antaen, anteeksi suoden, aina vaan. Hän istuu taivaassa ja painelee Poista-nappia.

Miksi näin? Koska Raamattu sanoo ”Jumala on rakkaus” (1.Joh.4:8) ja ”Rakkaus… ei muistele kärsimäänsä pahaa (1.Kor.13:5). Jos sinä alat luottaa Jeesuksen Kristuksen rakkauteen, sinun syntisi pyyhitään pois. Mikään kadotustuomio ei siis kohtaa niitä, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa (Room.8:1).

Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2013. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Purpose Driven/Daily Hope