Tyhjät kädet

rukoilevat2Sinä murehdit, että sinulla ei ole lahjoja ja sinulla ei ole näkyä tai armoitusta. Sinä koet itsesi lahjattomaksi. Siksi sinä olet seurakunnassakin vain kuuntelijan paikalla. Sinä olet kiltisti mukana, mutta tunnet itsesi arvottomaksi palvelemaan missään tehtävässä. Sinä olet omaksunut sellaisen omakuvan, että sinä kuulut harmaaseen massaan, olet keskiverto, jos sitäkään, ja sinä pelkäät avata suutasi tai tehdä mitään.

Mutta myös kuuluisa parantajaevankelista Kathryn Kuhlman koki niin. Hän ei mielestään osannut mitään. Hänellä oli vain tyhjät kädet. Mutta hän toi tyhjät kätensä Herralle ja sanoi: ”Minulla ei ole mitään, mutta jos voit minua käyttää, tässä olen.”

Jumala voi käyttää ihmistä, jolla ei ole mitään, ei lahjoja, ei asemaa, ei nimeä, ei ystäviä eikä mesenaatteja. Kathryn Kuhlmanin kautta tuli tuhansia ihmisiä uskoon. Hänen käsiensä alla sadat ihmiset saivat parantua. Jumala voi käyttää sinuakin. Hän voi käyttää tyhjiä käsiä, jotka on annettu hänen käyttöönsä. Niinpä Jumalan henki haluaa sanoa sinulle tänään:

Minä tiedän sinun tekosi. Edessäsi on nyt avoin ovi, minä olen sen avannut, eikä kukaan voi sitä sulkea. Sinun voimasi ovat vähäiset, mutta sinä olet ottanut sanani varteen etkä ole kieltänyt nimeäni. Ilm.3:8.

Ole siis rohkea. Näe itsesi Jumalan silmin, hän näkee sinussa ainesta uskon tekoihin. Gideon ei ajatellut itsestään suuria, hän piti itseään vähäpätöisenä ihmisenä. Mutta Jumalan enkeli sanoi hänelle: ”Herra on kanssasi, sinä urhea soturi!” Tuom.6:12. Myös sinulle Herran henki sanoo tänään:

Vyötä miekka kupeellesi, sankari, pukeudu valtaan ja loistoon. Ps.45:4.

Mietiskele näitä Jumalan sanan kohtia, jotka lupaavat sinulle uudenlaista tulevaisuutta uskon ihmisenä. Sulata sanaa sydämessäsi ja omaksu uusi identiteetti, uusi omakuva, uusi näky tulevaisuudesta. Sinua kutsutaan ulos harmaasta massasta, keskivertoelämästä, elämään täyttä elämää uskossa. Jumalan koulussa voit kasvaa voimassa, mutta koulutukseen kuuluu myös nöyryyden koulu. Mene rohkeasti eteenpäin, sillä sinut on valittu olemaan arvokas astia Jumalan kädessä. Mikään sinun henkilökohtainen rajoituksesi ei rajoita Jumalaa.

eSiru