Pyhä Henki antaa voiman olla Kristuksen todistaja, osa4

PDFicon20 Matt Mitchell: The Holy Spirit Empowers Us to Be Witnesses for Christ

Tämä kaunis galaksi on NGC 6384 ja kuvaan mahtuu paljon Linnunradan tähtiä, koska se sijaitsee samalla suunnalla taivaalla kuin Linnunradan keskusta. Kuva: ESA Hubble.

Tämä kaunis galaksi on NGC 6384 ja kuvaan mahtuu paljon Linnunradan tähtiä, koska se sijaitsee samalla suunnalla taivaalla kuin Linnunradan keskusta. Kuva: ESA Hubble.

20.huhtikuuta 2008

Ap.t.1:1-11

  1. Rakkaus

Tämä voima näyttää minusta samalta kuin rakkaus. Rakkaus kadotettuihin. Pyhä Henki muuttaa rakkauteen kykenemättömät ihmiset sellaisiksi, jotka eivät ainoastaan rakasta Jumalaa, vaan rakastavat ihmisiä, jotka eivät vielä rakasta Jumalaa.

Hän antaa meille voiman rakastaa kadotettuja sieluja. Rakastaa vihamiehiämme. Rakastaa Jumalan vihollisia.

Meillä on vaalit ja suosittelen, että menet äänestämään. Olen huomannut tietyn asian ehdokkaista. He eivät näytä pitävän toisistaan! Demokraatit eivät rakasta republikaaneja. Ja republikaanit eivät rakasta demokraatteja. Ja sitoutumattomat (kuten minä) eivät rakasta kumpaakaan puolta ja päinvastoin!

Mutta sellainen ei ole tilanne kristittyjen kohdalla, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen sisimpäänsä. Me emme vihaa vihollisiamme. Me rakastamme heitä. Ja me haluamme, että hekin löytävät uskon Jeesukseen.

Juudeassa asuvat eivät rakastaneet Samariassa asuvia. He olivat valmiit hyppäämään tien toiselle puolelle, kun näkivät heikäläisiä olevan tulossa. Mutta Jeesus lähetti opetuslapsensa hyvän sanoman viejiksi Samariaan. Ja hän antoi heille sen rakkauden voiman, mikä siihen tarvittiin!

Jerusalemin asukkaat eivät rakastaneet kansoja maan äärissä. He kun eivät olleet ympärileikattuja, he söivät lihaa verineen ja possunlihalla päällystettyjä voileipiä! He eivät puhuneet hepreaa ja monet noista kansoista olivat sortaneet heitä.

Mutta Jeesus lähetti heidät todistamaan maan ääriin. Ja hän antoi heille sen voiman rakastaa, mikä siihen tarvittiin! Onko sinun elämänpiirissäsi joku kadotettu ihminen, jota sinun on vaikea rakastaa? Pyhä Henki on valmis antamaan sinulle voiman rakastaa häntä…

Pyhä Henki antaa voiman rakastaa kadotettuja.

  1. Sanat

Tämä voima annetaan sanojen muodossa. Todistaminen on sellaista, mihin tarvitaan sanoja. Ei voi olla tehokas todistaja, jos ei käytä sanoja ollenkaan. Joskus tosin haluamme käyttää Fransiskus Assisilaisen mietelausetta: ”Julista evankeliumia aina, mutta käytä sanoja vain tarvittaessa”. Ja tottahan se on, että yrittäessämme viedä sanomaa eteenpäin meidän tekomme puhuvat yhtä kovaa tai jopa kovemmalla äänellä kuin sanamme. Mutta sanat ovat kuitenkin olennaisia. Jos tuulenpuuska olisi käynyt ja tuliset kielet jakaantuneet, mutta opetuslasten mentyä kadulle he eivät olisi puhuneet Jeesuksesta, ei niitä 3000 sielua olisi voitu pelastaa! Jonkunhan piti kertoa evankeliumia. Ja osa Pyhän Hengen antamaa voimaa tulee siitä, että todistajille annetaan sanat, joita he voivat puhua kadotetuille.

Jeesus lupasi opetuslapsille, että näin tapahtuisi. Hän sanoi Luukkaan evankeliumissa: Teitä viedään tuomiolle synagogiin, teitä teljetään vankilaan, te joudutte kuninkaiden ja maaherrojen eteen minun nimeni tähden. Näin te saatte tilaisuuden todistaa minusta. Painakaa vain mieleenne, että teidän ei tule etukäteen miettiä, miten itseänne puolustatte. Minä annan teille viisauden puhua niin, ettei yksikään vastustajanne kykene kiistämään eikä kumoamaan sanojanne. Luuk.12:12-15.

Tämähän ei tarkoita sitä, että emme voisi valmistautua. Lauantaisin Pyhä Henki antaa minulle usein sanoja Raamattua tutkiessani, ja niitä minun tulee puhua teille sunnuntaisin. Ne ovat arvokkaita lahjoja. Mutta tässä tarkoitetaan: ”älkää murehtiko!” Pyhä Henki antaa sanoja varsinkin silloin, kun meidän tulee olla rohkeita hyvän sanoman kertojia.

Helluntaipäivänä hän antoi heille sanoja kielillä, joita eivät olleet koskaan edes oppineet! Uskon, että Pyhä Henki voi antaa sinulle ja minulle sanoja omalla kielellämme puhuttavaksi niille, jotka ovat ympärillämme ja joiden tulee saada kuulla Jeesuksesta. Charlene Ball oli sairaalassa tällä viikolla ja hänellä oli kolme kertaa tilaisuus puhua Jeesuksesta – ja hän teki sen. Jumala antoi hänelle sanoja. Voimme vaikka leipoa kakkuja evankeliumin asian hyväksi… Mutta meidän tulee osata käyttää sanoja sen levittämiseksi. Ja Pyhä Henki antaa niitä meille…

  1. Pyhyys.

Voima olla rohkea. Voima rakastaa. Voima sanojen käyttämiseen. Ja voima pyhään elämään.

Palaamme nyt aiheeseen ”Pyhä Henki tekee meistä pyhiä”, vai mitä? Meillä tulee olla perustavaa laatua oleva yhteys meidän sanojemme ja vaelluksemme välillä, eikö? Jos haluamme saada voiman todistaa sanoillamme, meidän elämämme tulee myös todistaa pyhyydellään…

Uusi liitto, jonka Jeesus on saattanut voimaan verellään, on liitto, joka on paljon voimallisempi kuin vanha lakiliitto. Ja sitä hallitsee Pyhä Henki, joka tuo siihen elämän – se on suurempaa kirkkautta!

Herra on Henki, ja missä Herran Henki on, siellä on vapaus. Me kaikki, jotka kasvot peittämättöminä katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kirkkauden kaltaisiksi, kirkkaudesta kirkkauteen. Tämän saa aikaan Herra, joka on Henki. 2.Kor.3:17-18.

Eikö tämä olekin ihmeellistä? Pyhä Henki muuttaa meidät voimallaan kirkkauden ihmisiksi. Se tekee evankeliumin sanomasta luotettavan ja tekee meistä tehokkaita todistajia. Se on voimaa olla rohkea. Se merkitsee voimaa rakastaa. Se on voimaa sanojen käyttämiseen. Se on voimaa elää pyhää elämää.

Näin Pyhä Henki antaa meille voiman olla Kristuksen todistajia. Ja sinähän tiedät hyvin, miten tätä sanaa sovelletaan?

PDFicon20Ole siis Kristuksen todistaja! Pyhä Henki antaa sinulle voiman! Kun hajaannumme täältä tänään, meidän tulee olla valmiita tavoittamaan oma asuinyhteisömme, naapurimme, sukumme, ystävämme ja vihamiehemme, meidän Jerusalemimme, meidän Juudeamme ja Samariamme aina maan ääriin asti kertomalla sanomaa siitä, että Jeesus Kristus on kuollut ja ylösnoussut!

Pyhällä tavalla, rohkeasti ja rakkaudella, käyttäen sanoja – Pyhän Hengen voimassa!

Matt Mitchell

Copyright © 2014 Matt Mitchell. Artikkeli on suomennettu ja julkaistu luvalla pastori Mitchell’in blogista Hot Orthodoxy.