Voitelun haaste

puhdas2Kun vanhin veli Eliab kuuli, mitä Daavid puhui miehille, hän suuttui ja sanoi: ”Mitä sinä tänne tulit? Ja kenen huostaan jätit ne lammasparat siellä vuorilla? Minä kyllä tunnen sinun julkeutesi ja pahan sisusi. Sotaa katselemaan sinä vain olet tullut.” 1.Sam.17:28.

Eliabin ongelma oli kateus. Hän oli paikalla, kun Samuel tuli käymään ja käytiin läpi kaikki Iisain pojat. Eliab ei saanut voitelua, Daavid sai. Se oli kova isku Eliabille, joka oli kuvitellut olevansa tärkein kaikista Iisain lapsista. Eliab kuvitteli, että hän olisi ainakin koko perheen urhein soturi. Daavid oli hänelle piikki lihassa, hänen itsevarmuutensa pahin uhka.

Sinäkin, joka olet Jumalan ihminen ja saanut taivaallisen kutsun, voit olla varma, että sinua kohtaan tunnetaan vihaa, joka nousee syvältä. Kateus on syvässä ihmisen sielussa, varsinkin sellaisen, joka on epävarma omasta arvostaan. Jos sinulla vielä on jokin erityinen kutsumus ja elämäsi yllä on ainutlaatuinen Pyhän Hengen voitelu, voit olla varma, että kivet lentää kohti. He eivät ole aina sielunvihollisen palvelijoita, eivät vihamiehiä, he voivat olla lähimpiä, he voivat olla seurakunnan jäseniä, omia työtovereita hengellisessä työssä. Tämä on haaste, jonka jokainen Jumalan ihminen joutuu kestämään.

Rohkaisen siis sinua kestämään ja kärsimään oman voitelusi ja kutsumuksesi paino. Sinun tulee osata olla välittämättä ihmisten myrkyllisistä sanoista. Sinun pitää osata tehdä samoin kuin Daavid: hän kääntyi pois Eliabista, kohautti olkapäitään, tuhahti ”Eikö täällä saa edes puhua?” ja eteni sitten Jumalan suunnitelman mukaan. Daavid seurasi omaa kutsumustaan ja eli uskoaan todeksi. Eliab oli siinä vain vähäinen häiriö. Mutta se edellytti Daavidilta oikeaa asennetta. Daavid olisi voinut sanoa: ”Olen täällä, koska isäni käski minun tuoda teille evästä!” Daavidilla ei ollut mitään hävettävää, vaan hänellä oli hyvä omatunto.

Älä siis jää murehtimaan ihmisten vihaisia sanoja. Älä anna niiden painua sydämeesi ja myrkyttää sinun sieluasi. Jos jäät miettimään, mitä ihmiset sinusta ajattelevat, ja elämään ihmisten mieliksi, et koskaan voi toteuttaa Jumalan sinulle uskomaa kutsumustyötä. Älä tuhlaa henkistä energiaasi ihmisten kateellisten puheiden märehtimiseen äläkä anna hengellisen voitelusi kulua taisteluihin, joita sinun ei ole määrä taistella. Keskity siihen kutsumukseen, jonka olet Jumalalta saanut. Kestä ristisi paino, se vastaa sinun voitelusi syvyyttä. Ota vastaan pilkka, se on sinun täydellisen voittosi ennusmerkki. Mooseksesta sanotaan:

Hän näet piti Kristuksen osaksi tulevaa häväistystä suurempana rikkautena kuin koko Egyptin aarteita, sillä hän kiinnitti katseensa tulevaan palkintoon. Hepr.11:26.

eSiru