Ole kipuiluissasi rehellinen

PDFicon20 Rick Warren: Be Honest About Your Pain

Tämä kierteisgalaksi NGC 7793 sijaitsee n. 13 milj.valovuoden päässä maasta. Tämän galaksin muoto on epätavallinen, sillä sen kierteishaarat eivät erotu selkeästi. Tiedemiehet ovat löytäneet tästä galaksista mikrokvasaarin, joka on musta aukko, joka imee materiaa, mutta se sijaitsee poikkeavasti muualla kuin galaksin keskuksessa. Kuva: ESA Hubble.

Tämä kierteisgalaksi NGC 7793 sijaitsee n. 13 milj.valovuoden päässä maasta. Tämän galaksin muoto on epätavallinen, sillä sen kierteishaarat eivät erotu selkeästi. Tiedemiehet ovat löytäneet tästä galaksista mikrokvasaarin, joka on musta aukko, joka imee materiaa, mutta se sijaitsee poikkeavasti muualla kuin galaksin keskuksessa. Kuva: ESA Hubble.

Me puhumme teille avoimesti, korinttilaiset, sydämemme on avara… 2.Kor.6:11.

Kun puhut kärsimyksistäsi muiden ihmisten kanssa, sinun tulee osata kuunnella – erityisesti silloin, kun keskustelet toisen ihmisen kanssa, joka kipuilee juuri nyt samoja asioita.

Jotta Jumala voisi käyttää sitä tuskaa, jota itse olet käynyt läpi, toisten hyväksi omiin tarkoituksiinsa ja itsellesikin hyödyksi, sinun tulee olla aito. Et saa kaunistella asioita. Et saa huijata. Et voi teeskennellä. Sinun tulee olla aito ja rehellinen omien kärsimystesi kanssa.

Paras esimerkki tästä on Paavali. Kun luet niitä Uuden testamentin kirjoja, jotka Paavali kirjoitti, huomaat kuinka hän on rehellinen viidellä eri tavalla oman elämänsä suhteen kaikista asioista, joista emme mielellämme puhu toisille ihmisille. Paavali käänsi yksin koko Rooman valtakunnan ylösalaisin. Kristinusko levisi ympäri maailman, koska hän oli halukas olemaan rehellinen asioista, joista me mieluummin vaikenemme.

Mistä asioista siis puhumme? Jos haluat auttaa muita, sinun tulee olla rehellinen näistä:

Tunteistasi

Paavali totesi: Me puhumme teille avoimesti, korinttilaiset, sydämemme on avara… 2.Kor.6:11. Ei Paavali pelkästään opettanut muita, vaan hän avasi sydämensä ja kertoi tunteistaan. Jos sinä haluat vaikuttaa muiden elämään, sinun tulee osata jakaa tunteitasi.

Vioistasi

Tämä on hieman vaikeampaa. Paavali sanoo Raamatussa: Jokaisen on kannettava oma kuormansa (engl. LB: omat puutteensa ja taakkansa, koska kukaan ei ole täydellinen). Gal.6:5. On aika helppoa nähdä ja myöntää, että kukaan ei ole täydellinen. Ole rehellinen ja nöyrä muiden kanssa omien puutteittesi suhteen ja kuvaile niitä riittävän tarkasti.

Virheistäsi

Paavali sanoi: Kristus Jeesus on tullut maailmaan pelastamaan syntisiä, joista minä olen suurin. 1.Tim.1:15. Paavali kuvaili tämän jatkoksi, kuinka hän vainosi seurakuntaa ja katseli sivusta, kun Stefanus kivitettiin. Hän oli hyvin rehellinen omista virheistään.

Pettymyksistäsi

Paavali kertoi: Tahtoisin kyllä tehdä oikein, mutta en pysty siihen. Room.7:18. Tuntuuko sinusta koskaan samalta? Et halua katsoa sitä, et halua lukea siitä, et halua käyttäytyä niin, et halua sanoa sellaista, mutta silti toimit niin. Ihmisten elämässä merkitsee paljon, jos olet syvältä luotaavan rehellinen.

Peloistasi

Paavali sanoi korinttilaisille: Pelkään näet, että tullessani en ehkä tapaa teitä sellaisina kuin toivon, ja silloin tekin saatte nähdä minut toisenlaisena kuin toivoisitte. 2.Kor.12:20. Joka kerta, kun kerrot jostain pelostasi toiselle, saat aikaan kaksi seurausta: vähennät omassa elämässäsi pelon määrää ja rohkaiset toista ihmistä.

Paavali toteaa, että me kaikki olemme eri tavoin särkyneitä. Joten miksi emme myöntäisi sitä? Jos pidät kaiken sisälläsi, elämäsi muuttuu surkeaksi. Se ei auta ketään muutakaan. Sinun täytyy oppia olemaan rehellinen pelkojesi, vikojesi, virheittesi, pettymyksiesi ja tunteittesi suhteen. Kun teet niin, sinä paranet sisäisesti ja muutkin paranevat.

Mieti näitä:

  • Miksi luulet, että on niin vaikeaa myöntää omia vikoja ja virheitä muille?
  • Millä tavalla olet hyötynyt siitä, että joku muu on kertonut avoimesti tunteistaan, peloistaan, vioistaan, virheistään tai pettymyksistään sinulle?
  • Kuka sinun lähelläsi kokee nyt vaikeita aikoja ja voisi hyötyä siitä, jos kertoisit hänelle vastaavista kokemuksistasi?

Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2014. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Daily Hope with Rick Warren.