Ilosanoman hän toi

sarastus2Jumala itse teki Kristuksessa sovinnon maailman kanssa eikä lukenut ihmisille viaksi heidän rikkomuksiaan; meille hän uskoi sovituksen sanan. 2:kor.5:19.

Sovituksen sana on toiselta nimeltään evankeliumi, hyvä sanoma. Jos haluamme olla Jumalan palvelijoita ja kertoa hyvää sanomaa, meidän on syytä silloin todistaa jokaiselle, että hän on Jumalan rakkauden kohde, kaiken rakkauden arvoinen ihminen. Jeesus Kristus kärsi häpeällisen ja tuskallisen kuoleman ristillä, koska hän halusi säästää meidät rangaistukselta ja lunastaa meidät kuoleman otteesta. Mutta tämä hyvä sanoma hukkuu helposti kaikenlaisen kiihkoilun alle. Oikeasta opista tulee tärkeämpi kuin evankeliumista. Usko ei olekaan enää syntisten rohkaisemista kääntymään Vapahtajan puoleen, vaan siitä tulee ojentamista ja korkealta syyttämistä.

Voi, tähän syyllistyn itsekin. Niinpä yritän tänään rohkaista sinua ja kertoa hyvää sanomaa: Jeesus on kuollut puolestasi, hän on kantanut sinun syntisi ruumiissaan ristinpuulle ja sinä saat olla vapaa. Sinä saat syntisi anteeksi, sinä saat uuden elämän, sinä saat olla Jumalan lapsi ja elää Jumalan valtakunnan kansalaisena. Sinulla on Kristuksen tähden tulevaisuus ja toivo eikä sinun enää tarvitse pelätä kuolemaa.

Mikään kadotustuomio ei siis kohtaa niitä, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa. Room.8:1.

Nyt sinulle, joka olet uudestisyntynyt elävään uskoon, on annettu kaikki Jumalan lupaukset. Voit tarttua niihin ja uskossa omistaa ne sekä tätä elämää että tulevaa varten. Saat olla osallinen kasteesta, ehtoollisen siunauksesta, Pyhän Hengen täyteydestä ja voimasta – kaikista hengellisistä aarteista Kristuksessa – myös tulevasta elämästä ja uudesta Jerusalemista.

Toivon, että he rakkauden yhteen liittäminä saisivat rohkeutta ja saavuttaisivat rikkaimman ja syvimmän tiedon: tulisivat tuntemaan Jumalan salaisuuden, Kristuksen, jossa kaikki viisauden ja tiedon aarteet ovat kätkettyinä. Kol.2:2-3.

Olkoot askeleesi tänään kevyet, olkoon mielesi iloinen. Palautukoon tänään mieleesi, kuinka arvokas olet, sinä Kristuksen morsian. Antakoon Pyhä Henki sinulle ilmestyksen siitä, millaiseen arvoon sinut on kutsuttu, millaiseen kunniaan sinut on nostettu, kuinka kaunis olet ja miten sädehtivä on sinun kruunusi. Siunatkoon Herra sinua tänään ja valaiskoon sinun mielesi ymmärtämään, että olet hänen kansansa jäsen, ainutlaatuinen osa Jumalan Israelia.

Nouse, loista kirkkaana, Jerusalem, sillä sinun valosi saapuu ja Herran kirkkaus koittaa sinun yllesi. Katso, pimeys peittää maan, yön synkkyys kansat. Mutta sinun taivaallesi kohoaa aamunkoi, Herran kirkkaus hohtaa sinun ylläsi. Jes.60:1-2.

eSiru