Pyhä Henki kasvattaa meissä hedelmää, osa3

PDFicon20 Matt Mitchell: The Holy Spirit Produces His Fruit In Us

Kaukaisia planeettoja on havaittu, mutta niistä ei ole saatu vielä tämänkaltaisia kuvia. Tämä onkin taiteilijan näkemys jättimäisestä sinisestä kaasuplaneetasta, joka on oikeasti olemassa 63 valovuoden päässä meistä ("lähellä!") ja saanut koodinimen HD 189733b. Kuva: ESA Hubble.

Kaukaisia planeettoja on havaittu, mutta niistä ei ole saatu vielä tämänkaltaisia kuvia. Tämä onkin taiteilijan näkemys jättimäisestä sinisestä kaasuplaneetasta, joka on oikeasti olemassa 63 valovuoden päässä meistä (”lähellä!”) ja saanut koodinimen HD 189733b. Kuva: ESA Hubble.

Gal. 5:16-26

Huhtikuun 6. päivä 2008

3. Pyhän Hengen yhteys

Ja sen kautta, että me käännymme hänen puoleensa, luotamme häneen ja antaudumme hänelle, me saamme kokea yhä enemmän yhteyttä hänen kanssaan ja tulla yhä enemmän sellaisiksi kuin hän haluaa.

Ne, jotka ovat Jeesuksen Kristuksen omia, ovat ristiinnaulinneet vanhan luontonsa himoineen ja haluineen. Gal.5:24.

Tämä on aidon kristityn kuvaus, joka koskee kaikkia todellisia Jeesuksen Kristuksen uskovia.

Ne, jotka ovat Jeesuksen Kristuksen omia, ovat ristiinnaulinneet vanhan luontonsa himoineen ja haluineen. Gal.5:24.

Tämä on yksi tapa puhua parannuksesta. Kun tulimme uskoon, meidät ristiinnaulittiin, eikö? Kun Jeesus kuoli, mekin kuolimme, vai mitä? No, samalla meidän syntinen luontomme ristiinnaulittiin. Me ristiinnaulitsimme sen. Me naulitsimme sen puuhun. Me teimme parannusta. Me lakkasimme olemasta se henkilö, jolla ei ollut henkeä ja joka eli omien halujensa mukaan, ja käännyimme uskomaan Kristukseen ja siihen, mitä hän teki ristillä meidän puolestamme ja mihin hänen sydämensä paloi ja mitä hänen sydämensä toivoi meistä.

Se merkitsi kuolemaa syntiselle luonnollemme. Nyt me kyllä näemme, että syntinen luonto on vielä jäljellä. Kuolinisku oli kyllä kohtalokas, mutta vanha luonto vielä hoippuu ympäriinsä ja yrittää hallita tilannetta. Syntinen luonto ei enää ole pomona. Se on laillisesti katsoen kuollut. Olen kuullut sanottavan, että liha ”is no longer president even though it’s resident” (”ei ole enää presidentti, vaikka onkin läsnä”). Se on jonkinlainen talonvaltaaja, jolla ei ole laillisia oikeuksia. Sen taistelu on pelkkää kapinaa. Se on tuomittu häviämään pelin, koska se on naulittu ristille.

Tässä täytyy myös tapahtua päivittäistä lihan kuolettamista. Päivittäin ja hetkittäin me kuoletamme lihamme, otamme sen hengiltä ja tapamme sen himot ja halut muistaen, että se on lopullisesti ristiinnaulittu. Me teemme sen ”eläen Hengen varassa” ja ”seuraten Hengen johdatusta” (jae 25).

Jos me elämme Hengen varassa, meidän on myös seurattava Hengen johdatusta. Emme saa tavoitella turhaa kunniaa emmekä ärsyttää ja kadehtia toisiamme. Gal.5:25-26.

Tässä puhutaan suhteesta Jumalaan. Se mahdollistaa meille sen, että meitä johdatetaan, opastetaan ja kuljetetaan Pyhän Hengen askelissa. Tässä ei ole mitenkään kummallista ja salaperäistä. Pohjimmiltaan siinä on kysymys synnistä pois kääntymisestä (kiusauksia kohdatessamme voimme tehdä oikeita valintoja ja tunnustaa rikkomuksemme, jos olemme lipsuneet), ja Jumalan lupauksiin tarttumisesta ja elämisestä Jumalan yhteydessä Pyhän Hengen kautta. Se on nojaamista häneen ja tukeutumista siihen, mitä hän meidän elämässämme tekee. Kun teemme niin, hän kasvattaa meissä hedelmää.

Ottaisimmeko tämän henkilökohtaiselta kannalta? Kysyisimmekö: Mitä sinun elämäsi tuottaa? Näkyykö sinun elämäsi enemmän jakeissa 19-21 vai jakeissa 22-23?

Kun luen jakeita 19-21, en heti näe siinä itseäni. Ajattelen ”pahoja ihmisiä”, mutta en automaattisesti aseta itseäni saman laatikkoon. Mutta voin kyllä huomata, että minäkin olen ollut siellä ja että en ole ihan täydellisesti vielä päässyt sieltä pois. Mutta kun luen jakeita 22-23, en heti sano: ”Jes, se olen minä!” Olen hengen hedelmäksi vähän kuin ”isän kuoleman jälkeen syntynyt lapsi”. Niinpä sanon: ”Siinä on Jeesus! Kunpa se olisin minä!”

Rukoilen, että jakeet 22-23 olisivat vähitellen enemmän ja enemmän kuvausta minusta ja meistä itse kustakin. Ja uskonkin, että niin on. Nimittäin tämä ei ole lopulta meistä itsestämme kiinni.

Tässä on kyseessä hänen taistelunsa, hänen hedelmänsä, hänen luomansa yhteys. Me vain pääsemme nauttimaan siitä!

PDFicon20Hengen hedelmää taas ovat rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä. Näitä vastaan ei ole laki.Gal.5:22-23.

Matt Mitchell

Copyright © 2014 Matt Mitchell. Artikkeli on suomennettu ja julkaistu luvalla pastori Mitchell’in blogista Hot Orthodoxy.