Myrskystä toipuminen

hyvinrakennettu2Jokainen, joka kuulee nämä sanani mutta ei tee niiden mukaan, on kuin tyhmä mies, joka rakensi talonsa hiekalle. Alkoi sataa, tulvavesi virtasi ja myrskytuuli pieksi taloa, ja se sortui, maan tasalle saakka. Matt.7:26-27.

Tämä Jeesuksen vertaus kahdesta rakentajasta, on tuttu kaikille. Toinen rakensi kalliolle, toinen hiekalle. Tuli myrsky ja tulva. On huomattava, että sama myrsky ja tulva tuli koettelemaan kummankin rakennusta. Usein mekin huokaamme, jotka palvelemme Herraa: ”Miksi tämä koettelemus tulee osakseni, vaikka olen palvellut Herraa?” Näyttää siltä, että meillä ei ole mitään etua jumalattomiin verrattuna. Samat ukkoset ja salamat, samat raesateet tulevat niskaan, samat tulvat nousevat tiellemme, sama työttömyys ja velkaantuminen ja sairaudet kohtaavat meitä niin kuin muitakin suomalaisia. Saatamme joutua ymmälle ja kysellä ”miksi?”…

On hyödyllistä ymmärtää, että Jumalan sana ei lupaa meille elämää, johon ei liittyisi koetuksia. On viisautta tajuta, että myrskyt kohtaavat meitäkin. Juuri siksi on viisautta osata rakentaa elämäänsä Kristus-kalliolle. Jos olemme antaneet elämämme Herralle ja palvelemme häntä elävässä uskossa ja noudatamme Raamatun kehotusta:

Juurtukaa häneen, rakentakaa elämänne hänen varaansa ja vahvistukaa uskossa sen mukaan kuin teille on opetettu. Kaikukoon kiitoksenne runsaana. Kol.2:7.

Silloin voimme luottaa siihen, että kestämme myrskyssä. Myrskyt eivät ohita meitä, mutta selviämme niistä. Myrskyn jälkeen voimme nähdä eron jumalattoman ja hurskaan välillä: toinen sortui, toinen ei. Myrskyn jälkeen toivumme. Saamme vauriot korjatuiksi. Elämä jatkuu.

Nuo toiset kompastuvat ja kaatuvat, mutta me pysymme pystyssä ja kestämme. Ps.20:9.

eSiru