Vapauteen Jeesuksen kanssa

kreikkaa2Mutta Jeesus kulki väkijoukon halki ja jatkoi matkaansa. Luuk.4:30.

Vihamieliset ihmiset piirittivät Jeesuksen Nasaretissa ja uhkasivat työntää hänet alas jyrkänteeltä. Jeesus kuitenkin kulki väkijoukon läpi ja meni menojaan. Hän ei Raamatun mukaan enää tämän jälkeen käynyt Nasaretissa.

Oletko sinä koskaan joutunut ihmisten vihan kohteeksi syyttömästi? Ehkä et oikein tiedä, mitä he ajattelevat, mutta sinusta tuntuu, että he vihaavat sinua – koet sen hengessä. Olet ehkä työpaikkakiusaamisen uhri? Ehkä he eivät hyväksy sinua, koska sinun uskosi on elävää ja heidän uskonsa on kuollutta? Muistatko Sadrakin, Meesakin ja Abednegon? Heidät heitettiin sidottuina tuliseen pätsiin, koska he eivät kumartaneet Nebukadnessarin pystyttämää kultaista kuvapatsasta. Toisin sanoen he eivät suostuneet olemaan uskonnollisia yhdenmukaisuuden paineesta. Heillä oli sydämessään aito usko eivätkä he hyväksyneet mitään väärennöksiä tai epäjumalia. Mutta mitä sitten tapahtui?

Kuningas Nebukadnessar nousi äkkiä pystyyn ja sanoi hämmästyneenä hovimiehilleen: ”Eikö tuleen heitetty kolme sidottua miestä?” ”Varmasti, kuningas!” hovimiehet vastasivat kuninkaalle. Hän sanoi: ”Mutta minä näen nyt neljä miestä kävelemässä vapaina tulen keskellä, eivätkä he ole vahingoittuneet! Ja neljäs näyttää aivan jumalolennolta.” Dan.3:24-25.

Nämä rohkeat miehet eivät vain säästyneet tulen liekeiltä, vaan he saivat vapautua siteistään. He eivät vain vapautuneet, he saivat kohdata Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan, läheisellä tavalla. Niin sinunkin kohdallasi on määrä tapahtua. Sinä saatat olla syvässä ahdingossa nyt, ei vain ihmisten vihan takia, vaan pimeyden henkivaltojen takia. Mutta Jumala voi kääntää pahan hyväksi. Jos sinä olet joutunut koetukseesi sen vuoksi, että palvelet kokosydämisesti Herraa, sinä saat myös kokea vapautuksen. Missä siteissä tahansa oletkin, niiden on määrä palaa, sinun siteittesi katketa ja sinun päästä entistä syvempään vapauteen. Näin Jumala on voimallinen kääntämään pahan hyväksi. Usein suurimmat siunaukset elämässä tulevat suurimpien koetusten myötä. Mitä enemmän pimeyden henkivallat meitä vihaavat, sitä suuremman vapauden pimeyden valtojen otteesta saamme. Mitä enemmän Saatana meitä vihaa, sitä läheisempi suhde meillä on oleva Kristuksen kanssa.

Jos Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita. Joh.8:36.

eSiru