Jeesus tulee luoksesi myrskyssä

PDFicon20 Rick Warren: Jesus Comes to You in Your Storm

Tämä lohikäärmettä muistuttava sumu on NGC 5189. Kuva: ESA Hubble.

Tämä lohikäärmettä muistuttava sumu on NGC 5189. Kuva: ESA Hubble.

Neljännen yövartion vaiheilla hän [Jeesus] tuli vettä pitkin kävellen heitä kohti… Mark.6:48.

Markuksen evankeliumin luvussa kuusi Jeesus lähti rukoilemaan yksinään ja lähetti opetuslapset sillä välin Betsaidaan. Sinne oli veneellä pitkä matka, mutta nouseva myrsky käänsi vielä heidät pois kurssista. Kun Jeesus näki heidän taistelevan keskellä järveä tuulta vastaan, hän tuli heidän avukseen.

Onko sinun elämässäsi koskaan noussut myrskyä, joka olisi heittänyt sinut pois kurssistasi? Ehkä sinulla ei ollut pienintäkään aikomusta olla tänä päivänä siinä tilanteessa, jossa nyt olet työssä, avioliitossa, taloudellisesti? Sinut on vain puskettu sivuun siltä kurssilta, jota aioit noudattaa, koska et hallinnut tilanteitasi. Sinä mietit, että sinun pitäisi olla jo saavuttanut tavoitteesi, mutta tässä vaiheessa olet jo menettänyt toivosi saavuttaa alkuperäisiä tavoitteitasi. Sinä haluat vain päästä jotenkin turvaan.

Ehkä sinulla oli elämääsi varten suuria unelmia, joista olet jo luopunut kauan sitten. Et edes murehdi sitä, ettet pääse eteenpäin. Mietit vain ”Selviänkö tästä?”

Mitä Jeesus tekee, kun sinulla on epätoivon hetkesi? Markuksen evankeliumi kertoo, että ”noin kolmen aikaan aamuyöstä Jeesus tuli heidän luokseen kävellen vettä pitkin.” (Mark.6:48 NLT) Huomaa, että hän ei sanonut opetuslapsille, että näiden piti tulla hänen luokseen. Hän tiesi, että he eivät pystyisi siihen. Hän meni heidän luokseen. Kun sinulla on omat epätoivon hetkesi, Jeesus tulee sinun luoksesi!

Minusta on hienoa, että Jeesus ei vain seissyt rannalla ja huudellut ohjeita. Kun sinä olet myrskyssä, et kaipaa neuvoja. Sinä tarvitset ihmeen! Sinä kaipaat, että joku tulee avuksi, ja juuri sitä Jeesus teki. Hän puuttui peliin, kun opetuslapset joutuivat myrskyyn.

Siinä on evankeliumi – että Jumala ei vain seiso rantaviivalla ja jakele neuvojaan. Hän tulee paikalle ja tulee meitä vastaan keskelle kipuamme, keskelle pelkoamme, keskelle masennustamme, myrskyämme ja lannistumistamme. Hän tulee luoksemme! Millainen Jumala!

Voit kokea itsesi hylätyksi juuri nyt, mutta et ole sitä. Raamattu sanoo: En minä jätä teitä orvoiksi, vaan tulen luoksenne. Joh.14:18. Voit luottaa tähän.

Mieti näitä:

  • Mistä unelmastasi olet luopunut, koska et nähnyt mitään edistystä? Mitä luulet, että Jumala voisi tehdä asian hyväksi?
  • Mieti sellaista elämäsi hetkeä, jolloin tunsit itsesi epätoivoiseksi. Kuinka Jumala puuttui peliin?
  • Kuka sinun elämänpiirissäsi on sellainen, joka tarvitsee Jumalan puuttumista peliin epätoivonsa tähden? Kuinka sinä voisit rukoilla hänen puolestaan ja antaa tukea kyseiselle henkilölle?

Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2014. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Daily Hope with Rick Warren.