Korkealla kulkevat Jumalan tiet

siipiMinun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra. Sillä niin korkealla kuin taivas kaartuu maan yllä, niin korkealla ovat minun tieni teidän teittenne yläpuolella ja minun ajatukseni teidän ajatustenne yläpuolella. Jes.55:8-9.

Meillä on elämässä unelmia, joiden ympärillä jäämme pyörimään kuin Maa, joka kiertää Aurinkoa. Jos olemme uskossa ja tartumme Jumalan sanan lupauksiin, olemme aika lähellä unelmiemme täyttymystä. ”Jokainen pyytävä saa”. Rukousvastausten saaminen on yksi normaali asia, jonka jokainen uskova kokee.

Entä sitten, kun meillä on jokin suuri unelma ja rukoilemme sitä, vetoamme Raamatun sanaan ja suuressa tuskassa vuodatamme sydämemme Herralle, mutta vastausta vain ei kuulu? Olemme ymmällämme. Jumalan henki puhuu meille, että hänen tiensä on toisenlainen, mutta emme jaksa ottaa sitä vastaan. Tukimme korvamme Jumalan puheelta ja nostamme oman rukouksemme volyymia. En tiedä, oletko sinä joskus kokenut unelmiesi särkymisen, mutta minä olen. Onko Jumala kieltänyt sinulta ihmisen, johon olit silmittömästi rakastunut? Minulta on – monelta muultakin. Näissä tilanteissa meidän uskomme kasvaa, kun ymmärrämme, että Jumala, joka loi taivaan ja maan, galaksit ja koko universumin, on viisaampi kuin minä. Opimme, että hänen tahtonsa on parempi kuin minun tahtoni. Tosi vaikea läksy – yllättävän vaikea. Periaatteessa jokainen ihminen luulee ainakin joskus olevansa viisaampi kuin Jumala ja tietävänsä, minkälaiset asiat koituvat heille siunauksiksi… (Hymyile pois!)

Uskonelämämme alussa meidän uskomme kasvoi ja vahvistui, kun Jumala vastasi meidän rukouksiimme. Nyt kun olemme olleet jo vuosia (vuosikymmeniä?) uskossa, meidän uskomme vahvistuu, kun Jumala ei vastaa. Meidän uskomme voi kokea suuren harppauksen eteenpäin, kun luovutamme omat hankkeemme niin täysin Jumalan käsiin, että sanomme: ”tapahtukoon sinun tahtosi!” – Me teemme sen silloin uskossa luottaen siihen, että Jumala tietää paremmin ja hänellä on varattuna meitä varten jotakin parempaa. Alamme nähdä hengen silmin, että Jumala tosiaan on yliluonnollinen Jumala, joka puristaa meidän unelmamme häviävän pieniksi siemeniksi ja kätkee ne multaan. Saamme myös oppia aikanaan, että hän on ihmeiden tekijä ja Luoja, joka herättää kuolleet siemenet eloon mullan alta. Uskossa odotamme saavamme todistaa sen minkä jo tiedämme: että hän on Ylösnousemus ja Elämä.

Jumalalle, joka meissä vaikuttavalla voimallaan kykenee tekemään monin verroin enemmän kuin osaamme pyytää tai edes ajatella, olkoon ylistys seurakunnassa ja Kristuksessa Jeesuksessa kautta kaikkien sukupolvien, aina ja ikuisesti. Aamen. Ef.3:20-21.

eSiru