Jokainen pyytävä saa, osa2

PDFicon20 Francis Frangipane: Everyone Who Seeks Finds

Tässä näkyvä galaksi on kahden galaksin yhteentörmäys, jossa ne gravitaatiovoimien vaikutuksesta sulautuvat vähitellen yhdeksi galaksiksi. Kuva: ESA Hubble.

Tässä näkyvä galaksi on kahden galaksin yhteentörmäys, jossa ne gravitaatiovoimien vaikutuksesta sulautuvat vähitellen yhdeksi galaksiksi. Kuva: ESA Hubble.

Vihollisen vastustus

Mitä tapahtuu, kun me etsimme Jumalaa? Raamattu kertoo, että heti kun me alamme etsiytyä lähemmäs Jumalaa, hän lähestyy myös meitä (Jaak.4:8). Apu tulee, pelastus saapuu, voima latautuu ja parantumisen edellytykset aktivoituvat.

Mutta joku voi nyt esittää vastaväitteen: Entä jos me etsimme häntä, mutta hän ei ilmestykään? Turha pelätä, kyllä hän ilmestyy. Hän ei ehkä ilmesty sellaisena kuin me odotimme, mutta hän ilmestyy kuitenkin. Mutta myönnettävä on, että joskus on käytävä hengellistä taistelua. Meidän on oltava peräänantamattomia.

Muistakaamme, mitä tapahtui profeetta Danielille (Dan.10:2-13). Kolmen viikon ajan hän etsi Herraa paastoten ja murehtien. Sitten yhtäkkiä Herran enkeli ilmestyi hänelle ja vakuutti, että Sinun sanasi kuultiin ensimmäisestä päivästä alkaen, jolloin nöyrästi pyysit ymmärrystä Jumalalta. Dan.10:12. Miksi siis odotus kesti niin kauan? ”Persian enkeliruhtinas”, joka oli aluetta hallitsevan henkivallan edustaja, vastusti Jumalan lähettämää enkeliä (jae 13). Oli siis menossa hengellinen sota.

Vahvista siis sydämesi vastaavaa taistelua varten. Eteen voi tulla viivytyksiä ja vastarintaa. Muista, että ’ne jotka voittavat’ ovat niitä samoja, jotka perivät Jumalan valtakunnan.

Inhimillinen hauraus

Niiden esteiden lisäksi, joita saamme vastaamme hengellisen sodankäynnin kentällä, meillä voi olla sisäisiä heikkouksia, jotka estävät meitä suorittamasta Jumalan tehtävää. Voit esimerkiksi ryhtyä etsimään Jumalan kasvoja, mutta edistymisen sijasta huomaat keskittymisesi herpaantuvan ja miettiväsi asioita, jotka ovat tekemättä. Hiljentääksesi itsepintaiset ajatuksesi kirjoita muistiin sinua häiritsevät asiat. Kun olet kirjoittanut ne muistiin, mielesi rauhoittuu ja sydämesi palaa rukoukseen.

Toinen este, joka jarruttaa meidän keskittymistämme, voi muodostua niistä tunnemöykyistä, joita kannamme sisällämme. Samalla tavalla kuin me siivosimme pois mieleen nousevat tekemättömät työt, meidän tulisi ottaa aikaa myös siihen, että heitämme kaikki murheemme Herran kannettaviksi (1.Piet.5:7). Ironista kyllä, vaikka meidän huolemme ja murheemme ovat saaneet meidät kääntymään taivaan puoleen, ne voivat myös hallita liikaa tietoisuuttamme ja yhdessä muiden tekijöiden kanssa ”tukahduttaa sanan” (Matt.13:22) ja jättää meidät lopulta hedelmättömiksi pyrkiessämme Jumalan tahdon tekemiseen.

Niinpä kun etsit Herraa ja henkilökohtaiset asiat ja murheet painavat, laske taakkasi Herran hartioille. Jos sinä murehdit jostakusta läheisestäsi, luovuta hänet Herran käsiin. Jos kamppailet syntiä vastaan, pyydä Jumalalta anteeksi. Jos kyseessä on toisen henkilön kanssa syntynyt riita, joka on sopimatta, anna hänelle anteeksi siinä määrin kuin pystyt ja etsi edelleen Herraa.

Jos sinua vaivaa, ettet ole pystynyt pohjia myöten antamaan anteeksi toisille, muista: armo, joka täydellisesti vapauttaisi meitä loukanneet ihmiset, ei riipu meidän kyvystämme, vaan Kristuksesta. Mitä lähemmäksi pääsemme häntä, sitä suuremman voiman saamme syntiä vastaan ja elämämme kolhuista toipumiseen.

Tavoitteemme on kuitenkin päivä päivältä päästä lähemmäksi Jumalaa. Hän on kehottanut meitä rohkeasti lähestymään armon valtaistuinta. Voidaksemme ottaa vastaan sen avun, jota kaipaamme, meidän on tultava hänen valtaistuimensa eteen. Muistakaamme myös, että luottamuksemme tulee itseltään Kristukselta. Sillä jokainen pyytävä saa ja jokainen etsijä löytää, ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan. Matt.7:8.

Me tavoittelemme koko elämän pituista omistautumista Herralle, mutta se alkaa usein jostakin jaksosta, jolloin etsimme rukouksessa Herran kasvoja. Huolimatta luonnollisista ja hengellisistä esteistä, jotka jarruttavat, me lopulta – kun emme hellitä – koemme todeksi: paljon ennemmin teidän taivaallinen Isänne antaa hyvää niille, jotka sitä häneltä pyytävät. Matt.7:11.

Jos emme lakkaa etsimästä ja kolkuttamasta, saamme kokea vaihe vaiheelta aina läheisempää yhteyttä Jumalaan. Juuri nytkin hän lähestyy meitä. Herra on luvannut: ”Jokainen etsivä löytää!”

PDFicon20Mestari, sinun tuntemisesi yhä läheisemmin on minun elämäni motto. Tule siis lähemmäksi minua, siunattu Pelastajani, ja toteuta omat suunnitelmasi elämääni varten ja täytä myös samalla minun toiveeni sinusta.

Francis Frangipane

Copyright © 2014 Francis Frangipane. Tämä artikkeli on suomennettu Francis Frangipanen kirjasta And I Will Be Found By You, jonka on julkaissut www.arrowbookstore.com.