Kaiken mitä tarvitsette

kotoinen2Rukoilen, että yhteinen uskomme auttaisi sinua käsittämään kaiken sen hyvän, minkä Kristus on meille antanut. Filem.1:6.

Me suomalaiset asumme täällä kylmässä maassa, jossa on talvisin pimeää. Suomessa on paljon asumatonta seutua ja metsää, oikein korpea. Asumme joko liian harvassa tai liian tiheässä. Kaupungissa on pakko asua, mutta kerrostalossa on liian meluisaa. Suomessa on köyhä kansa ja korkea verotus. Suomessa ei osata laittaa terveydenhoitoa kuntoon.

Siinäpä muutama väite olosuhteistamme. Mutta meillä ei oikeasti ole kauhean paljon valittamisen aihetta. Elämme korkean elintason maassa, jossa on hyvä terveydenhoito. Lapsemme saavat käydä koulua ja he saavat itse asiassa nauttia maailman parhaasta koulutuksesta. Suomessa on ihana kesä ja mahdollisuus irrottautua työstä ilman rantalomaakin.

Olen huomannut, että suomalaiset valittavat aivan liian pienistä asioista aivan liikaa. On syytä pysähtyä ja katsoa, millaisen ylellisyyden keskellä elämme. Meillä on korkea sivistystaso (mitä ikinä se tarkoittaakin?) ja mahdollisuus harjoittaa kristillistä uskoa vapaasti. Meillä on pitkä uskon perinne ja Raamattu monena käännöksenä.

Mutta ymmärrämmekö, mitä Kristus on meille antanut? Paavali rukoili Filemonin puolesta, että hän saisi armon ymmärtää kaiken hyvän, jota Kristus voi antaa. Tämä on hyvä rukous myös tänään, kun ainainen marina yrittää tunkea sielunmaisemaamme, kun tekee mieli valittaa. Voimme keskittyä ajattelemaan Kristusta, löytämään niitä aarteita, joita hänessä on, ja ryhtyä kiittämään. Voimme kiittää ulkonaisesta hyvinvoinnista, jota saamme nauttia, mutta voimme myös kiittää Herraa kaikesta siitä korvaamattoman arvokkaasta, jota yksin Kristus voi meille antaa. Ajattele sellaisia asioita kuin pelastus, sovitus, anteeksiantamus, ylösnousemus, tuleva maailma. Ajattele iloa, rauhaa ja vanhurskautta. Ajattele turvallisuutta, jonka löydämme hänen siipiensä suojasta. Mieti ikuisen elämän toivoa, jota ilman monet jostain kumman syystä pystyvät elämään – minä en! Voin ottaa käteeni Raamatun ja iloita siitä. Voin koska tahansa kääntyä Herran puoleen rukouksessa ja saada avun.

Niinpä rohkaisen sinua, joka tänä päivänä koet jääneesi ilman jotakin tärkeää. Katso häntä, joka on kaiken armon antaja. Mene hengessä hänen luokseen. Hän voi loputtomista varastoistaan kaivaa sinulle sen, jota kaipaat saada.

Minun Jumalani on Kristuksen Jeesuksen tähden antava teille taivaallisen kunniansa rikkaudesta kaiken, mitä tarvitsette. Fil.4:19.

eSiru