Terveellinen ahmimishäiriö

kirjoituskone2Sinun sanasi ovat auttaneet kaatuneen pystyyn, sinä olet rohkaissut horjuvaa. Job 4:4.

On aina rohkaisevaa, kun saa sanan Herralta. Se on tärkeä kokemus, sillä sellainen kuuluu aitoon ja elävään uskoon. On silti luonnollista, jos jotkut eivät kuule Jumalan puhetta ja ihmettelevät, miten voi oppia kuulemaan Jumalan ääntä. Minäpä voin kertoa sinulle hyvän reseptin siihen.

Jos siis haluat kuulla Jumalan puhuvan sinulle suoraan ja henkilökohtaisesti, sinun tulee alkaa lukea Raamattua. Siellä Jumalan sana on yleisessä muodossaan – kaikille annettuna. Logos-sana on Jumalan puhetta, joka on kirjallisesti muistiin merkitty ja sillä tavalla hyödyksi käytettävissä. Sen kautta voit opetella tuntemaan Jumalaa, tietämään mitä hän ihmisiltä odottaa, ja tietämään, mitä hän on tehnyt sinun hyväksesi. Jos et jaksa olla kiinnostunut Jumalasta tällä yleisellä tasolla, miten hän on historian saatossa ilmestynyt ja mitä hän on puhunut ennen eläneille ihmisille, et todennäköisesti kuule hänen ääntään koskaan henkilökohtaisesti.

Jeremialta kysyttiin ”Onko tullut sanaa Herralta?” (Jer.37:17). Ihmiset, joilla on profetoimisen armolahja, saavat usein (esimerkiksi puhelimessa) kuulla ihmisiltä erilaisia pyyntöjä, joissa heitä houkutellaan profetoimaan yksityisesti kyseiselle henkilölle. Joidenkin ihmisten kohdalla voisi olla aiheellista ”profetoida”, että ”Kyllä, sinulle on sana Herralta – lue Raamattu kannesta kanteen…”

Ymmärräthän tämän periaatteen? Voithan sinä Jumalan logos-sanaa harrastaa myös kuuntelemalla sananjulistusta livenä, katselemalla kristillistä tv-kanavaa – mahdollisuuksia on monia. Mutta eihän Jumala puhu sinulle suoraan ja yksityisesti, jos et ole kiinnostunut logos-sanasta ollenkaan! Pyhä Henki, joka sen puheen sinulle välittää, ottaa mielellään Jumalan logos-sanan, joka on valmiina sinun muistissasi, ja käyttää sitä, kun hän viestittää sinulle jotakin. Varastoi siis muistiisi Jumalan sanaa. Se ei välttämättä tarkoita sanan ulkoa opettelua, vaan alitajuista muistamista.

Toivon, että tämä rohkaisee sinua lisäämään Raamatun lukemista. Ja toivon, että huomaat jo pian, että Jumalan Henki alkaa puhua sinulle. Toivon, että saat kaiken lisäksi varmistua, että olet hänen ikioma lapsensa.

Kun sinun sanasi tulivat minulle, minä ahmin ne. Sanasi olivat minun iloni ja sydämeni riemu. Sinä, Jumala, Herra Sebaot, olet kutsunut minut omaksesi! Jer.15:16.

eSiru