Hyvää kannattaa odottaa

iloinen2Sinä päivänä kuurot kuulevat kirjan sanat, sokeat pääsevät synkästä pimeydestä ja heidän silmänsä näkevät. Jer.29:18.

”Sinä päivänä” viittaa ylösnousemuksen päivään tai ylipäätään Jeesuksen tulemukseen, jolloin hän hallitsee kuninkaana. Silloin:

Kurjat riemuitsevat jälleen Herrasta ja köyhimmät iloitsevat Israelin Pyhästä, sillä sortajat ovat hävinneet ja pilkkaajat ovat poissa ja väärintekijät revitään juurineen maasta, nuo, jotka sanoillaan leimaavat viattoman syylliseksi ja puheillaan virittävät ansoja kaupunginportin tuomarille, nuo, joiden väärä todistus tuo syyttömälle tuomion. Jer.29:19-21.

Tähän on ladattuna runsaasti Kristuksen kirkkauden evankeliumin voimaa. Ainakin minuun tekee vaikutuksen tällainen lupaus, jossa ”pilkkaajat ovat poissa” ja jossa ”väärintekijät on revitty juurineen maasta” ja jossa vihdoinkin on saatu lopullinen oikeus kaikille viattomille, ”jotka on väärin perustein leimattu syyllisiksi”. Mahtavaa! Jo nyt voimme uskossa iloita, että kerran saamme nähdä sellaisen päivän, jolloin Enää ei houkkaa sanota kunnian mieheksi eikä lurjusta jalomieliseksi. Jes.32:5.

Tällaisen päivän haluamme nähdä ja tiedämme, että sitä odotusta, jossa toivorikkaasti katsotaan tulevaisuuteen, kutsumme uskoksi. Olkaamme siis vahvoja uskossa, sinnikkäitä, kärsivällisiä ja kestäviä. Raamattu sanoo, että Jumala tahtoi rohkaista meitä, hänen turviinsa paenneita, ja kannustaa pitämään kiinni toivosta, joka on edessämme. Se toivo on elämämme ankkuri, luja ja varma. Hepr.6:18-19.

Palkinto odottaa, suurenmoinen palkinto odottaa kerran jokaista, joka on säilyttänyt uskonsa loppuun asti. Nyt jo saamme uskossa katsella sitä ja riemuita tulevasta:

Häntä te rakastatte, vaikka ette ole häntä nähneet, häneen te uskotte, vaikka ette häntä nyt näe, ja te riemuitsette sanoin kuvaamattoman, kirkastuneen ilon vallassa, sillä te saavutatte uskon päämäärän, sielujen pelastuksen. 1.Piet.1:8-9.

eSiru