Kohti täydellisyyttä

liljojakirjallaJokainen pyhä, Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi Jumalan tahdon mukaiseen elämään. Näin Jumalan ihmisestä tulee täydellinen ja kaikkeen hyvään kykenevä. 2.Tim.3:16-17.

Tiesitkö, että sinusta voi tulla täydellinen? Minä en tiennyt enkä haaveillutkaan asiasta, mutta sitten luin ylläolevan jakeen. Siinä luvataan, että minullakin – jos kerran olen elävässä uskossa – on mahdollisuus kerran tulla täydelliseksi. Eikä vain kerran ylösnousemuksen kautta taivaassa, vaan jo maan päällä – ainakin teoriassa. Keino tavoitteen saavuttamiseksi vaikuttaa heppoiselta: pitää lukea (tai kuunnella luettavan) hyviä Jumalan Hengestä syntyneitä kirjoituksia! Ensi alkuun voi ihmetellä, riittääkö se ja onko ihminen todella niin älyllinen olento, että pelkkä opetus saa tuollaista aikaan. Mutta kieltämättä siinä niin väitetään. Onhan toki huomattava, että sanat kohdistetaan ”Jumalan ihmiselle”.

Jos siis olemme Jumalan ihmisiä, meillä on mahdollisuus hengelliseen kasvuun lukemalla Raamattua. Onhan Raamattu takuuvarmasti ”Jumalan Hengestä syntynyttä kirjoitusta”. Mutta on sellaista aineistoa löydettävissä Raamatun ulkopuoleltakin. Kenties joku saa näistäkin ”siruista” jotakin evästä itselleen, vaikka en juuri kirjoitakaan ”nuhdetta ja ojennusta”.

Siis etsimään hyödyllisiä kirjoituksia. Ja etsimään terveen uskon mukaista sananjulistusta, joka on puhuttu ”Hengen voitelussa”. Ei varmaankaan ole väärä tulkinta, jos ymmärrämme, että ”jokainen pyhä, Jumalan hengestä syntynyt puhe” on myös hyödyksi. Tai laulun sanoitus…

Jumala on ilmoittanut itsensä – paitsi luomakunnan kautta Luojana – myös sanansa kautta. Hän on myös ilmestyksen Jumala. Usein hän ilmestyy unen tai näyn kautta, mutta useimmiten sanansa kautta. Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala. Joh.1:1.

Niinpä sinäkin saat luottaa siihen, että sanan kautta sinulle tulee Jumalan uutta luova voima ja sanan antama siunaus merkitsee sinulle hengellistä kasvamista kohti täydellisyyttä (täydellisyys tarkoittanee tässä, että sinusta tulee joka suhteessa sellainen ihminen, joksi Jumala on sinut tarkoittanut). Sinäkin saat luottaa siihen, että sinusta tulee ”kaikkeen hyvään kykenevä” uskon ihminen, jos kerran kuuntelet Jumalan sanaa ja luet sitä. Näin saamme mennä eteenpäin siinä toivossa, että kasvamme ja vahvistumme koko ajan, vaikka emme sitä itse huomaisi.

Usko syntyy kuulemisesta, mutta kuulemisen synnyttää Kristuksen sana. Room.10:17.

eSiru