Olethan käytettävissä?

rohkea2Joka toisia auttaa, sitä autetaan, öykkäri vahingoittaa itseään… Joka toisia ruokkii, syö itse kyllin, joka tarjoaa vettä, saa itse juoda. Sananl.11:17,25.

Joka toisten puolesta rukoilee, saa itse esirukoilijoiden tuen. Joka toisia siunaa, saa itse siunauksen. En tiedä, teinkö joskus päätöksen ryhtyä esirukoilijaksi, mutta sikäli kuin muistan olen sitä harrastanut koko uskossa oloni ajan. En tiedä, paljonko siitä on ollut hyötyä, mutta yrittänyt olen. En pidä itseäni minään ”mestarina” tässä, vaan jatkuvasti kipuilen Herran edessä ”Herra, kuinka pitäisi rukoilla, neuvo minua”.

Haluan olla käytettävissä. En harrasta mitään yövalvomista ja paastoan vain harvoin. Minulle on riittävästi haastetta siinä, että käytän valveillaoloajastani aikaa rukoilemiseen. Minulla on tarpeeksi haastetta siinä, että en päästä rukouselämääni kuivumaan ja rutinoitumaan. Tuntuu, että kaikki ohjelman mukaan rukoileminen muuttuu ajan oloon kuivaksi ja väkinäiseksi. Mutta rukousohjelma voi olla tukena, kun velttous iskee, sillä oma mukavuudenhalu on suuri vastus jokaiselle, joka haluaa olla tunnollinen rukoilija.

Mitä sitten rukouksen sisällöksi? Joku voi rukoilla minuutin verran ja ihmetellä sitten, mitä muuta voisin vielä rukoilla… Rukoilemiseen hurahtanut ihminen kyllä löytää rukousaiheita vaikka Ylen uutisista. Loppujen lopuksi aiheiden paljous on suurempi ongelma. Pitäisi voida seuloa erilaisia hyviä aiheita ja ottaa käsittelyyn vain todella tärkeät. Sen seulomisen tekeminen on aina vähän vaikeaa ja aina ei ”tärkeäksi” mielletty aihe innosta rukoilemiseen. On luotettava siihen, että Pyhä Henki rukoilee minun kanssani ja valikoi myös aiheita ja antaa rukoustaakkaa ja antaa intoa kestävään rukoilemiseen. Joskus hän herättää rukoilemaan jonkin vaaran vuoksi.

Rohkaisen siis sinua kehittämään omaa rukoilemisen lahjaasi. Rukoilemistakin on erilaista ja jokaisella on siihen vähän oma äänensä, oma tapansa syventyä aiheisiin, omat suosikkiaiheensa, omat aikansa ja tapansa keskittyä. Jonkun on ihan pakko rukoilla ryhmässä, toinen kokee, että muut ihmiset vain häiritsevät keskittymistä (kuten minä). Mutta kannattaa kuunnella omaa sydäntä, tehdä tätäkin rukoilemisen jaloa työtä oman persoonallisuuden mukaan, niin kuin itsestä tuntuu hyvältä, niin kuin kokee pääsevänsä parhaaseen vauhtiin ja ”tehokkuuteen” – Jumala antakoon armoa sinulle, että jaksat olla pitkäjänteinen ja kestävä rukoilija. Pyhä Henki laskekoon sinun sydämellesi aiheita, joiden puolesta saat itsesi liikkeelle, tunteet peliin, hengen palon sisimpääsi. Kristus Jeesus itse antakoon sinulle rakkautta puhua toisten puolesta, kantaa toisten kuormia, taistella asioita voittoon.

Juuri nyt joku ystävä tarvitsee sinun esirukouksiasi – olethan käytettävissä?

eSiru