Jumalan armo ja hyvyys

muuri2Kerroin myös, kuinka hyvin Jumalan käsi oli johtanut minua… Neh.2:18.

Muistamme, kuinka Jumala oli antanut Nehemialle näyn Jerusalemin muurien rakentamisesta kuntoon. Hänellä ei ollut siihen varoja, ei tarvikkeita eikä työvoimaa. Näytti siltä, että hänellä oli runsaasti vain vastustajia. Kaupungin johtomiehet eivät tukeneet häntä ja arvostelijat yrittivät saada häntä luopumaan koko hankkeesta. Mutta kaiken vastustuksen keskellä Nehemia rohkaisi mielensä ja sanoi: ”Jumalan hyvä käsi on ollut kanssani. Meidän täytyy ryhtyä korjaamaan muureja.” Hän sai asukkaat innostumaan tästä ja Raamattu kertoo: Ja he kävivät tarmokkaasti käsiksi työhön. Neh.2:18.

Nehemian hanke edistyi hyvin, vaikka erilaisia hidasteita ilmaantui aina uusia. Viimein hänen vihamiehensä turhautuivat ja keksivät syyttää häntä kapinan lietsonnasta. He halusivat kerta kaikkiaan mustamaalata Nehemian maineen ja ympäröidä hänet pahoilla puheilla, juoruilla ja panetteluilla, ja tehdä tyhjäksi hänen hankkeensa valheen voimalla. Mutta Nehemia oli luja ja vastasi Sanballatille, joka johti tätä parjauskampanjaa: ”Se, mitä sanoit, on aivan perätöntä. Olet itse keksinyt kaiken.”

Puhutaanko sinusta joskus perättömiä?

Nehemialle oli tyypillistä toimia uskon hengessä. Hän kehui aina Jumalaa, kuinka hyvä hän oli ollut, kuinka hän aina suojeli ja auttoi. Ylivoimaisen vastustuksen edessäkin hän jaksoi luottaa Jumalan apuun. Valheiden edessä hän turvautui totuuteen. Hän ei provosoitunut, vaikka häntä provosoitiin olan takaa. Lopulta hänen uskonsa palkittiin ja muuri valmistui.

Sinäkin voit elää keskellä ylivoimaisia vaikeuksia, mutta sinun ei kannata suurennella ongelmiasi, vaan puhua Jumalan suuruudesta, hänen voimastaan, hänen avustaan. Hän on aina suurempi kuin sinun ongelmasi. Ehkä sinuakin provosoidaan? Uskon avulla ja hengen voimalla voit säilyttää malttisi ja olla provosoitumatta. Sinä voit kaikissa tilanteissa panna uskosi Jumalaan, tarttua sanan lupauksiin, pitää kiinni unelmistasi, mennä eteenpäin näkysi toteuttamisessa. Jumala palkitsee uskon. Hän on mielissään, kun sinä kiität Jumalaa saamastasi avusta ja odotat saavasi aina lisää hänen hyvyyttään. Hän on hyvillään, kun sinä käännät valituksen kiitokseksi ”Jumalan runsaasta armosta ja hyvyydestä, joka ympäröi sinut kaikkina elämäsi päivinä” (Vrt.Ps.23:6).

Anteeksiantava ja laupias on Herra, hän on kärsivällinen, suuri on hänen hyvyytensä. Ps.145:8. Hyvä on Herra, turvapaikka hädän päivänä, hän tuntee ne, jotka luottavat häneen. Naah.1:7.

eSiru