Sammakosta ihanaksi olennoksi

vihreasammakko2Olen kertonut avoimesti omasta traumastani, joka on syntynyt vauvaiällä ja johon en ole voinut vaikuttaa. Se on tunnevamma, joka on niin syvällä sielussani, että en voi siitä parantua järkeilemällä, tahdonvoimalla tai edes uskon voimalla. Tämän tunnevamman takia minusta tuli aina nuoruudessani sammakko, kun rakastuin. Samalla minun ihastukseni kohteesta tuli enkeli tai prinsessa. Saduissahan sammakoksi muuttunut rakastettu palasi takaisin prinssiksi, jos neitokainen suuteli häntä. Muistan omasta elämästäni ainakin yhden tapauksen, jolloin sain suudelman prinsessalta, mutta en muuttunut sammakosta miksikään! Pysyin ihan samana kamalana sammakkona kuin aina ennenkin. (Älä naura – tämä on vakavaa…)

Neitokaiset (tai ainakin osa heistä) alkoivat kysellä ”mitähän vikaa minussa on, kun tuo minun prinssini ei välitä minusta ollenkaan?” Vastaus on: ei mitään vikaa. Ei pienen pientäkään vikaa – päinvastoin. Olivat liian ihania.

Näin kuitenkin meille käy usein hengellisessä elämässä. Olemme kutsuttuja olemaan Kristuksen morsiamia, mutta Jumalan pyhien kasvojen edessä tunnemme itsemme huonoiksi, epäonnistuneiksi, pahoiksi ja kelvottomiksi. Häpeämme itseämme niin, että emme uskalla katsettamme nostaa. Pakenemme jonnekin kuviteltuun piiloon ja yritämme unohtaa Jumalan ja hengellisen todellisuuden. Näin pakenemme omaa kuvaamme, joka on omissa silmissämme niin ruma.

Mitä siis Jumalan Henki haluaisi sanoa tällaiselle ihmiselle: Ei sinussa ole mitään vikaa. Ei sinun tarvitse tuntea itseäsi kurjaksi ja kelvottomaksi. Ei sinun tarvitse jäädä häpeään. Jeesus Kristus on tullut. Hän on kuollut puolestasi ja ostanut sinut itselleen morsiameksi (olit mies tai nainen, sinut on todella ostettu morsiameksi). Hänen ansiostaan Jumala näkee sinut nyt virheettömänä, kauniina, lumoavana. Olet hänen ilonsa. Et ole enää sammakko, olet ihastuttava, puoleensa vetävä, rakastettu ja ihana olento.

Se on evankeliumin sisältö. Sinä saat tulla. Sinä saat olla rakastettu. Sinua on itse asiassa kaivattu jo kauan, ikävöity ja odotettu. Tule siis Jeesuksen tykö, sinä kaunotar! Älä enää viivyttele, vaan riennä hänen luokseen, hän ottaa sinut syliinsä. Hän haluaa, että sinä saat kohdata hänen pelastavan armonsa ja kokea, mitä on se täydellinen rakkaus, joka karkottaa kaiken pelon. Olet uskova tai kääntymätön, tämä koskee molempia. Minäkin haluan aina uudestaan luvata itseni hänelle, mennä hänen luokseen ja suudella hänen lävistettyjä jalkojaan. Haluan aina olla lojaali Kuninkaalleni.

Me olemme oppineet tuntemaan Jumalan rakkauden kaikkia meitä kohtaan ja uskomme siihen. Jumala on rakkaus. Se, joka pysyy rakkaudessa, pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä. 1.Joh.4:16.

eSiru