Pyhä Henki johtaa meidät totuuteen, osa4

PDFicon20 Matt Mitchell: The Holy Spirit Guides Us Into Truth

Muutamaa Linnunradan tähteä lukuunottamatta, kaikki kuvan valopisteet ovat galakseja. Kyseessä on valtavan kokoinen galaksijoukko, jonka koodinimi on MACS J0454.1-0300. Gravitaatiovoimat saavat valon taipumaan, kun se tulee tällaisen kentän ohi, ja sillä tavalla syntyy avaruuden suurennuslasi-ilmiö. Kuva: ESA Hubble.

Muutamaa Linnunradan tähteä lukuunottamatta, kaikki kuvan valopisteet ovat galakseja. Kyseessä on valtavan kokoinen galaksijoukko, jonka koodinimi on MACS J0454.1-0300. Gravitaatiovoimat saavat valon taipumaan, kun se tulee tällaisen kentän ohi, ja sillä tavalla syntyy avaruuden suurennuslasi-ilmiö. Kuva: ESA Hubble.

2. maaliskuuta 2008

Joh 16:12-15

Ymmärrättekö nyt, mitä minä haluan teille tolkuttaa? Teillä on Opettaja (isolla kirjaimella), joka elää sisimmässänne. Ja hänet on annettu teille sitä varten, että voitte täysin ymmärtää, hyväksyä ja omaksua hengellisiä totuuksia.

Tässä on asian sovellutus:

Meidän tulee lukea Raamattua kirjoittajansa opastuksella

Pyhä Henki johtaa meidät totuuteen.

Pyhä Henki inspiroi Raamatun.

Meidän tulee lukea Raamattua.

Ja meidän tulee lukea sitä Pyhän Hengen kanssa! Raamatun lukeminen ei ole mikään yksinäisen eränkävijän harrastus. Olen tehnyt siinä virheen niin monta kertaa elämässäni. Olen lukenut rukoilematta. Olen yrittänyt ymmärtää ilman taivaallista avustajaa. Tyhmää!!

Miksi kummassa yrittäisimme lukea kirjaa omin päin, kun meillä on käytettävissä kirjan kirjoittaja ja voimme lukea sitä hänen kanssaan! Oletko sinä koskaan tehnyt kuten minä, että olet Raamattua lukiessasi ”unohtanut” rukoilla ennen lukemista ja lukemisen aikana ja jälkeen lukemisen?

Jokin niin yksinkertainen rukous kuin Avaa silmäni näkemään sinun lakisi kaikkine ihmeineen saattaisi tehota hyvinkin. Entä jos rukoilisimme lukemisen aikana? Kun näemme joitain asioita Kirjoituksista, voisiko meillä olla saman tien menossa keskustelu Jumalan kanssa juuri lukemastamme aiheesta?

Uskommeko oikeasti, että meillä on sisimmässämme Pyhä Henki? Uskommeko, että hän haluaa meidän ymmärtävän ja ottavan vastaan Raamatun totuuden? Miksi emme kutsuisi häntä sellaiseen mukaan aina, kun on tilaisuus?

Meidän tulee lukea Raamattua sen taivaallisen Kirjoittajan kanssa. Jos teemme niin, mitä saamme aikaan? Katsotaan uudestaan Joh.16. Jos luemme Raamatun totuuksista sen kirjoittajan kanssa, mitä siitä seuraa? Siitä seuraa se, että näemme Jeesuksen!

Henki korostaa totuutta Jumalan Pojasta

Henki tuo esiin totuuden Jumalan Pojasta. Luetaan uudestaan Johanneksen tekstiä:

Paljon enemmänkin minulla olisi teille puhuttavaa, mutta te ette vielä kykene ottamaan sitä vastaan. Kun Totuuden Henki tulee, hän johtaa teidät tuntemaan koko totuuden.[Minkä totuuden?] Hän ei näet puhu omissa nimissään, vaan puhuu sen, minkä kuulee, ja ilmoittaa teille, mitä on tuleva. [Hengen tarkoitus ei ole eksyä kertomaan omia asioitaan] Hän kirkastaa minut, sillä sen, minkä hän teille ilmoittaa, hän saa minulta. Kaikki, mikä on Isän, on myös minun. Siksi sanoin, että hän saa minulta sen, minkä hän teille ilmoittaa. Joh.16:12-15.

Muistakaamme, että Pyhän Hengen päätarkoitus on valaista meille Herraa Jeesusta Kristusta. Hän ei tähtää siihen, että hänen oma kirkkautensa tulisi esiin, vaan hän tuo esiin Jeesuksen kirkkauden. Hän kirkastaa minut, sillä sen, minkä hän teille ilmoittaa, hän saa minulta [totuuden Jeesuksesta].

Henki siis nostaa esiin, kirkastaa ja korostaa totuutta Jumalan Pojasta. Ja totuus Jumalaan Pojasta on totuus myös taivaan Isästä.

Kaikki, mikä on Isän, on myös minun. Siksi sanoin, että hän saa minulta sen, minkä hän teille ilmoittaa. Joh.16:15.

Kun saarnasin tästä Raamatun paikasta teille kahdeksan vuotta sitten, kutsuin tätä sanan paikkaa ”totuudeksi Kolminaisuudesta”. Henki johtaa meidät ymmärtämään Jumalan kolminaisuuden. Sama totuus pätee Isästä, Pojasta ja Pyhästä Hengestä. Ja onhan se totuus myös Jeesuksesta. Jeesus sanoi, että hän on tie, totuus ja elämä. Ja ettei kukaan tulee Isän luo muuta kuin hänen kauttaan.

Millainen olikaan se ydinsanoma, jonka Paavali puhui Hengen voimasta, joka toimii sanan kautta, kun Pyhä Henki opettaa sitä hengellisille ihmisille?

”Jeesus Kristus ja hän ristiinnaulittuna”.

Pyhä Henki kumartuu puoleemme ja hän tuntee Jeesuksen ristiinnaulittuna. Hän haluaa meidänkin tuntevan ja uskovan ja ottavan vastaan ja sulauttavan itseemme ilosanoman meidän Vapahtajamme kärsimästä uhrikuolemasta.

Tunnetko sinä Jeesuksen Kristuksen sovitusuhrin antaneena Vapahtajanasi ja Kuninkaanasi, jolla on käskyvalta? Henki haluaa, että tunnet hänet sellaisena. (jatkuu)

Matt Mitchell

Copyright © 2014 Matt Mitchell. Artikkeli on suomennettu ja julkaistu luvalla pastori Mitchell’in blogista Hot Orthodoxy.