Vahvistu, ole vahva

724737main_pia16684-43_1024-768

Kuvassa on M42, joka on osa Orionin sumua. Kuvan keskellä oleva tähti näkyy paljain silmin Orionin miekan tienoilla, joka riippuu sen kolmen tähden vyöstä. Kuva: NASA

Sinulla voi olla sydämelläsi täyttymätön haave – sinun unelmasi. Se voi olla puoliso, työpaikka, uusi koti, terveys. Mikä sinun tavoitteesi onkin, se on mahdollista saavuttaa Jumalan avulla. Raamattu lupaa: He tulevat itkien, hartaasti rukoillen, ja minä itse johdatan heitä (Jer.31:9). Jumala on luvannut johdattaa sinua, kun sinä hartaasti rukoilet ja tuot asiasi Jumalan eteen.

Kasvata uskoasi ja lujita sitä Jumalan sanalla. Kuulethan, mitä sana sanoo: Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan (Matt.7:7). Jumalan sana vakuuttaa, että Jumala on hyvä: Jos kerran te pahat ihmiset osaatte antaa lapsillenne kaikenlaista hyvää, niin paljon ennemmin teidän taivaallinen Isänne antaa hyvää niille, jotka sitä häneltä pyytävät (Matt.7:11).

Pyytäjälle: Katsele uskossa näkymättömiä ja näe sielusi silmin, kuinka Jumala antaa sinun toiveesi toteutua ja sinä saat sen, mitä sielusi kaipaa. Jumala odottaa sinulta uskoa ja kunnioittaa sitä, kun sinä täydestä sydämestäsi uskot, että hän tekee, mitä sydämesi unelmoi. Elä jo tänään siinä ilossa, että huomenna tai jonakin päivänä sinun toiveesi toteutuu. Sinä löydät itsellesi puolison, sinä saat työpaikan, sinä saat parantua sairaudestasi, sinä saat Jumalalta sen, mitä olet rukoillut. Ala nyt jo kiittää siitä. Ala jo uskoa siihen kuin toteutuneeseen asiaan. Sinun Jumalasi on jo vastannut rukoukseesi ja se vastaus tulee näkyviin minä hetkenä hyvänsä. Puhun kokemuksesta.

Varo vähän, kenen kanssa jaat unelmasi. Maailma on täynnä epäuskoisia ihmisiä ja joka kulmassa on vaanimassa lyttääjiä, jotka lyövät sinun uskosi mäsäksi ja varastavat sinun unelmasi. Ei edes Jeesuksella ollut varaa pyöriä epäuskoisten jaloissa, vaan hän ajoi luotaan ne ihmiset, jotka eivät antaneet hänelle tukeaan ja otti mukaansa ne, joihin luotti. Nämä harvat uskon ihmiset saivat nähdä kuolleidenkin heräävän. Päätä kuulua uskon ihmisiin. Jumalan lapseksi synnytään, ei kasveta, mutta uskon ihmiseksi ei synnytä, sellaiseksi kasvetaan.

Etsijälle: Jumala on luvannut johdattaa omiaan. Hän on luvannut: Itkien he tulevat, ja minä johdatan heitä, kun he kulkevat rukoillen. Minä vien heidät vesipuroille, tasaista tietä, jolla he eivät kompastu. Jer.31:9 KR33. Jumala antaa rauhan sydämeen sille, joka kulkee hänen tasoittamaansa tietä. Levottomille sydämille Jumala puhuu rauhoittavasti ja antaa neuvon: Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun. Joh.14:1. Sinä saat uskoa kaikki asiasi Hyvän Paimenen käsiin. Jos sinun toiveesi ovat maallisia, hän kääntää sinun katseesi tärkeämpiin asioihin: ”Älkää siis murehtiko: ’Mitä me nyt syömme?’ tai ’Mitä me juomme?’ tai ’Mistä me saamme vaatteet?’ Tätä kaikkea pakanat tavoittelevat. Teidän taivaallinen Isänne tietää kyllä, että te tarvitsette kaikkea tätä. Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin. Matt.6:31-33. Kun sinä olet epävarma Jumalan tahdosta ja elämäsi suunnasta, sinä saat ohjeita ylhäältä. Hän on luvannut opastaa sinua näin: Sinä osoitat minulle elämän tien, sinun lähelläsi on ehtymätön ilo, sinun oikealla puolellasi ikuinen onni. Ps.16:11. Tai hän lupaa: minä saan aina olla luonasi, sinä pidät kädestäni kiinni. Sinä johdatat minua tahtosi mukaan, ja viimein sinä nostat minut kunniaan. Ps.73:23-24.

Kolkuttajalle: Joskus joudumme pysähtymään jonkin esteen edessä ja pyydämme, että Jumala avaisi meille tien eteenpäin tai ovia työhönsä. Voimme luottaa siihen, että hän avaa meille oikeita ovia ja että hän myös sulkee vääriä ovia. Jos vihollinen on sulkenut meiltä tien, voimme luottaa Jumalan lupaukseen: Heidän edellään kulkee tien aukaisija, he raivaavat tiensä, murtautuvat portista ja lähtevät. Heidän kuninkaansa kulkee edellä, Herra johtaa heitä. Miika 2:13. Tai: Minä kuljen sinun edelläsi. Vuorimaat minä tasoitan, pronssiovet murran, rautateljet isken irti. Jes.45:2.

Kun odotamme Herraa, voimme vahvistaa uskoamme sen sanan mukaan, joka sanoo: Minä tiedän sinun tekosi. Edessäsi on nyt avoin ovi, minä olen sen avannut, eikä kukaan voi sitä sulkea. Ilm.3:8. Sen, joka jakaa sanaa ja jolla on sananjulistajan kutsumus, on tarpeen kolkuttaa säännöllisesti Kristus-ystävänsä ovea ja pyytää ”kolmea leipää” (Luuk.11:5-8). Kolme leipää merkitsi Jeesuksen aikana lakia, profeettoja ja kirjoituksia, toisin sanoen Vanhaa testamenttia. Me voimme toki pyytää enemmänkin, vaikkapa ”viisi leipää ja kaksi kalaa”. Meillä on upporikas Isä, rikas antaja taivaassa. Harjoittakaamme siis uskoa ja kääntykäämme aina Jumalan puoleen.

Vahvistu uskossa: Jumalan ihmisen ei tarvitse jäädä neuvottomuuteen, köyhyyteen, yksinäisyyteen, itkemään tyhjin käsin, istumaan suljetun oven taakse. Kristuksen seuraajina ja opetuslapsina meille kuuluvat kaikki Jumalan sanan lupaukset. Jos meiltä puuttuu voimaa, voimme saada hänen kosketuksestaan uuden alun, kuten Daniel: Ihmisen kaltainen kosketti minua uudelleen, antoi minulle voimaa ja sanoi: ”Älä pelkää, sinä Jumalalle rakas! Kaikki on hyvin. Vahvistu, ole vahva!” Dan.10:18-19.