Pysähdy hetkeksi

kirkkoKun he olivat tulleet kaupungin laidalle, Samuel sanoi Saulille: ”Käske palvelijasi mennä edeltä.” Palvelijan mentyä Samuel jatkoi: ”Pysähdy hetkeksi, niin minä ilmoitan sinulle Jumalan sanan.” 1.Sam.9:27.

Jumalan äänen kuuleminen voi edellyttää pysähtymistä. On lopetettava ihmisten kanssa lörpöttely ja osattava olla yksin ja osattava hiljentää mielensä, jotta voi kuunnella. Nykyaikana ihmisillä on monenlaista tekemistä koko ajan. Yksinäisyyden ja hiljaisuuden rauhaa ei juurikaan ole tarjolla. Yksin elävät ihmisetkin täyttävät päivänsä kaikenlaisella touhuamisella. En halua syyllistää siitä ketään, haluan vain herättää ihmisiä ja sanoa: tee jotakin tälle metelille, tee jotakin tuolle pauhaavalle televisiolle, tee jotakin tuolle hälymusiikille, tee jotakin tuolle loputtomalle lörpöttelylle, tee jotakin tälle ihmisten parveilemiselle ja niin edelleen – ja hakeudu rauhaan. Kun hakeudut rauhaan ja annat sen ympärillä olevan rauhan vähitellen imeytyä sieluusi, voit alkaa kuulla sellaista, mitä et kuule muuten. Voit alkaa kuulla Jumalan hengen puhuvan sinulle. Voit alkaa muuttua, kun päästät rauhan hengen sisimpääsi. Jumala on rauhan Jumala ja hän on siellä, missä on hiljaista ja rauhallista ja missä ei ole muita ihmisiä. Kaikkeinpyhin on nyt Uuden liiton aikaan meidän sisimmässämme ja sinne ei voi harrastaa ryhmämatkailua. Kohtaamme Jumalaa sydämemme hiljaisuudessa – yksin.

Rohkaisen siis sinua: vetäydy pois asioista ja ihmisistä, jotka häiritsevät ja estävät Jumalan kohtaamista. Voit hakeutua seurakuntaan kohtaamaan Jumalaa, mutta siellä kohtaat todennäköisesti seurakunnan Jumalan, siis Jumalan, joka toimii yhteisön tasolla. Jos haluat yksityisen audienssin Herran kanssa, vetäydy seurustelemaan Jumalan kanssa kahden. Siellä kuulet asioita, jotka ovat sinulle elintärkeitä henkilökohtaisesti ja monta kertaa on niin, että – vain siellä. Vain kahden kesken Jumalasi kanssa kuulet ne kaikkein tärkeimmät viestit.

eSiru