Yhteen rintamaan apostolis-profeetallisten voimavarojen kanssa

PDFicon20 Wolfgang Simson: Align with apostolic and prophetic resources

Tämä on Messier 82 nähtynä uudenlaisella tarkkuudella. Tällaista kutsutaan "tähtiryöppygalaksiksi", sillä sen uumenista, jossa uusia tähtiä muodostuu 10 kertaa enemmän kuin Linnunradan sisuksissa, ryöppyää punaisia vetypilviä. Kuva: ESA Hubble.

Tämä on Messier 82 nähtynä uudenlaisella tarkkuudella. Tällaista kutsutaan ”tähtiryöppygalaksiksi”, sillä sen uumenista, jossa uusia tähtiä muodostuu 10 kertaa enemmän kuin Linnunradan sisuksissa, ryöppyää punaisia vetypilviä. Kuva: ESA Hubble.

The Starfish Manifesto: ote sivuilta 461-462

Kun apostolin ja profeetan virat löydettiin uudelleen joitakin vuosikymmeniä sitten, on seuraava luonnollinen askel mukautua niihin maailmanlaajuisesti. Se ei tapahdu automaattisesti, vaan se täytyy tehdä harkiten.

Haluan mainita tässä tämän asian toimeenpanemisessa viimeisenä kohtana, että sinun tulisi mennä ja asettua samaan rintamaan alueesi apostolisten ja profeetallisten ihmisten kanssa. Istu siis alas, rukoile ja kysy Jumalalta, josko hän voisi osoittaa sinulle joitakin terveellä tavalla apostolisia ja profeetallisia henkilöitä paikkakunnaltasi. Jos näyttää siltä, että et oikein löydä heitä, kysy joltakulta viisaalta ja nöyrältä ihmiseltä, joka tuntee alueesi paremmin, ja anna hänen johdattaa sinua. Älä käänny lavatähtien puoleen, niiden puoleen, jotka ovat parrasvaloissa juuri nyt, koska heillä on vain yksi vastaus, kun kysytään, kenen pitäisi johtaa kaikkea hengellistä työtä näillä main – jokin ennalta arvattava nimi, joka on valmiina heidän huulillaan. Et halua kuitenkaan kuulla sitä etkä ole valmis työntämään sellaista henkilöä sivuun. Muista, että on hyvin epätodennäköistä, että löytäisit terveitä apostoleja tai profeettoja seurakunnista. Löydät heitä paikkakunnaltasi paljon todennäköisemmin kivikasojen alta, politiikasta, liike-elämästä, taide-elämästä, lääkärikunnasta, insinöörien ja tutkijoiden joukosta. Äläkä unohda katsoa peiliin! Jos löydät sellaisia ihmisiä, käy tapaamassa heitä, kutsu heitä kotiisi, kuuntele heitä, opi heiltä. Monet heistä, ehkä useimmatkin, tarvitsevat vähän aikaa toipuakseen siitä shokista, että kukaan ylipäätään kysyy heiltä mitään, koska heitä on niin vieroksuttu, ajettu ulos seurakunnista ja sysitty syrjään. Anna heidän tulla seurakuntaasi, lähetysjärjestöösi, kotiseurakunta-verkostoosi, seuraavalle kesäleirille tai vuotuiseen konferenssiin. Ala altistaa itseäsi yhä enemmän heidän ajattelulleen ja viestinnälleen. Näistä ihmisistä ei ole tarpeen tehdä johtajia (tai manttelinperijöitä) sille, mitä on jo olemassa. Useimmat heistä eivät ole kuvitelleetkaan, että he ottaisivat johtaakseen sinun seurakuntasi, kirkkokuntasi tai toimistosi, koska he tietävät, että apostolisen ja profeetallisen järjestyksen aikaansaamiseksi tarvitaan jotakin aivan uutta, sellaista jonka perustukset on laskettava todennäköisesti aivan alusta. Emme tarvitse mitään 9. kerrosta profeettoja varten ja 10. kerrosta apostoleja varten sellaiseen rakennukseen, joka lepää opettajien pohjakerroksen päällä ja jossa seitsemän seuraavaa kerrosta on evankelistoja varten. Harjoita itsekuria Pyhän Hengen voiman avulla, varsinkin jos sinua ovat muovanneet pääosin evankelistojen, pastoreiden tai opettajien palvelukset, jotta voit tarkkaan kuunnella ja oppia ymmärtämään aivan erityyppisiä näkökulmia asioihin, erilaisia arvoja ja näkemyksiä, joita saat apostolisilta ihmisiltä. Ja jos sinun pitäisi olla profeetta itsekin, ole hyvä ja anna auliisti tilaa apostoliselle ajattelulle ja yritä ymmärtää sitä, koska apostolinen järjestys ja toimivat apostoliset puitteet lopulta määrittelevät sen tilan, jonka puitteissa Jumala tahtoo sinun toimivan. Tässä on sinun mahdollisuutesi! Ei pidä pukea Saulin taisteluvarustusta nuorten daavidien harteille ja odottaa, että he alkavat johtaa. Toisin sanoen: älä odota heidän näyttävän kyntensä siinä, minkä sinä osaat parhaiten. Anna heidän valita itse omat kivensä purosta ja käyttää omia linkojaan. Muista, että he ovat keskipäivän gladiaattoreita eivätkä ehkä pidä samoja aseita parhaina ja yhtä käyttökelpoisina kuin sinä.

Ehkä sinun tulisi olla heille ”Barnabas” ja mennä hakemaan heidät pois omasta Tarsoksestaan ja tuoda heidät tekemään töitä omassa Antiokiassaan. Kun tämä lähtee liikkeelle, anna heille aikaa, uusia vaatteita, auto, sihteeri, vähän rahaa, ehkä oma talokin ja pieni mökki vuorilla, jonne voi vetäytyä rauhaan rukoilemaan. Monet heistä tulevat pitkien erämaataipaleiden takaa, ovat täysin tottumattomia kristillisiin parrasvaloihin eivätkä lainkaan tarpeeksi ”seksikkäitä” ollakseen sopivia TV- ja mediapersoonia (olisiko Paavali ollut sen perusteella, mitä hänestä tiedämme?) ja he tarvitsevat aikaa, että heidän silmänsä tottuvat valaistukseen. Heidän tulee totutella uuteen rooliinsa, oppia toimimaan tehokkaasti, oppia liikkumaan taas kristikansan keskellä, sillä he ovat luultavasti olleet siitä hyvin kaukana erittäin pitkän ajan. Muista, että 1900 vuotta on pitkä aika.

Kun sinä suostut käyttöön – ja mahdollisesti sinun koko toveripiirisi – ja liityt samaan rintamaan apostolisten ja profeetallisten ihmisten kanssa ja teet heidän kanssaan yhteistyötä, silloin sydämesi muuttuu, sinun ajattelutapasi muuttuu, sinun arvosi muuttuvat, sinun toivosi muotoutuu uudenlaiseksi – sinä itsekin muutut! Sinä alat tulla nälkäiseksi kokemaan Jumalan asioita ja voit villiintyä niin, että innostuneena ylität kaikki tuntemasi rajat.

(Lainaukset kirjasta Starfish-julistus päättyvät tähän)