Meitä kantaa Jumala

rohkaisuMuistakaa, mitä Herra, teidän Jumalanne, teki …(5.Moos.24:9).

Ihmismieli on siinä suhteessa turmeltunut syntiinlankeemuksen seurauksena, että ajattelemme luonnostaan kielteisesti. Muistamme helpommin huonot ja ikävät asiat, epäonnistumiset ja kaiken, mikä hävettää. Tämä sama tekijä voi vaikuttaa mielialaamme niin, että tässä hetkessäkin koemme ”mikään ei onnistu”. Tunteemme kertovat meille, että Jumala ei vastaa rukouksiimme ja uskomme on vain uskottelua ja teeskentelyä. Olemme pettyneitä elämään ja Jumalaan.

Kaiken tämän keskellä tekee hyvää, jos osaa ottaa vastalääkettä, jos osaa tietoisesti ajatella myönteisesti, jos osaa ottaa Raamatun sanankin vastaan tasapainoisesti ja uskoa vahvistavasti. On hyvä, jos jaksamme muistaa niitä tilanteita, jolloin Jumala vastasi rukouksiimme, jolloin hän ilmestyi ja auttoi meitä. Jokaisen uskovan matkan varrelle mahtuu myös hyviä hetkiä, onnistumisia, Jumalan suuria tekoja. Älkäämme antako niiden häipyä mielestä, vaan muistelkaamme Jumalan hyviä tekoja. Kertokaamme niistä lapsillemme. Ottakaamme niistä tukea, kun uskomme horjuu. Jos uskon ystävä kaipaa rohkaisua, kerro hänelle, mitä hyvää Jumala on tehnyt sinulle elämäsi aikana. Kerro hänelle:

Ylistetty olkoon Herra päivästä päivään. Meitä kantaa Jumala, meidän apumme. Ps.68:19.

eSiru