Jatkuu katkon jälkeen

heijastusKaikki te voitte profetoida, kukin vuorollanne, jotta kaikki oppisivat ja saisivat rohkaisua. 1.Kor.14:31.

Terve hengellinen elämä sisältää Pyhän Hengen toimivat lahjat. Pyhä Henki on tärkeä seurakunnan keskellä, sillä vain hän tietää salattuja asioita ja voi ilmoittaa niitä. Jotkut pelkäävät, mitä moitteita seuraa, kun salatut asiat tulevat ilmi. Se on tyypillistä suomalaista alemmuutta ja itsesyytöksissä elämistä. Pyhän Hengen tehtävä on rohkaista uskovia niiden hengen ilmoitusten kautta, jotka kertovat heille myönteisiä asioita, Jumalan rakkauden ajatuksia, taivaallisia suunnitelmia, jotka tähtäävät heidän parhaakseen.

Tänään olen saanut sanottavaa ”katkoksista”. Tällä tarkoitan niitä yllättäviä elämän käänteitä, joissa joudumme pysähtymään ja kuuntelemaan. Joku voi saada tällaisen katkoksen elämäänsä, kun jokin sairaus yllättää. Minä en tarvitse muuta kuin iskiaksen ja sitten makaan hiljaa ja tuskailen pukemisen ja muun arkiaskareen kanssa. Silloin on pakko olla hiljaa, olla avuton, kääntyä Jumalan puoleen. Tietysti käännyn Jumalan puoleen joka päivä muutenkin, mutta tuollainen avuttomuus saa rukoilemiseen uutta aitoutta ja korvat herkistyvät kuulemaan Jumalan sanaa uudella tavalla. On selvää, että Jumala käyttää tällaisia elämän takaiskuja minun parhaakseni. Myös taloudelliset huolet pysäyttävät tänä päivänä ihmisiä, työttömyys tai lomautus. Yhtäkkiä kiireiset ihmiset saavat aikaa ajatella omaa elämäänsä, miettiä syntyjä syviä ja huoliensa keskellä myös tilaisuuden kääntyä Jumalan puoleen. Älkäämme siis tuhlatko näitä elämän lahjoittamia ”katkoksia”, vaan ottakaamme ne vastaan Jumalan hyvyyden lahjana – täysin tiedostaen, että Jumala voi kääntää pahan hyväksi.

Niinpä sanon sinulle profeetallisesti: sinulla on nyt elämässä menossa taukopaikka. Sinä voit kokea, että se on elämäsi suurin takaisku ja pahin koettelemus. Ei niin, vaan Pyhä Henki haluaa vakuuttaa sinulle tänään, että sinä olet Jumalan työpöydällä. Hän muovaa sinusta esiin jotakin uutta. Hän haluaa uudistaa sinua ja vetää lähelleen. Hän on antanut tämän taukopaikan sinulle, jotta sinä näkisit itsesi ja elämäsi uudessa valossa ja osaisit suunnistaa oikein, kun tauko on ohi. Sinun tulee ottaa uusi suunta elämällesi, sinun tulee etsiä ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan, niin kaikki muu annetaan. Sinun tulee antaa itsesi uudelleen Kristukselle ja Jumalan käyttöön. Sinun tulee oppia rakastamaan Herraa kaikesta sydämestäsi, mielestäsi ja voimastasi. Kun sinä suostut muutokseen, hän vie sinua eteenpäin ja sinä saat jättää taukopaikan taaksesi. Hän nostaa sinua uudelle tasolle, ei vain ulkonaisissa asioissa, joista hän on voimallinen huolehtimaan, vaan hän nostaa sinua uudelle tasolle hengellisessä elämässäsi. Sinä saat uskon kautta parantua, uskon kautta tulla taloudellisesti toimeen, uskon kautta toteuttaa kutsumustasi, uskon kautta tulee sinunkin kohdallasi todeksi tämä sana:

Kaikki minä voin hänessä, joka minua vahvistaa. Fil.4:13 KR38.

eSiru