Tukekaa toinen toistanne

PDFicon20 Rick Warren: Help Each Other With Your Faith

Tämä kaunis galaksi NGC 891, joka näkyy reunalta, sijaitsee n. 30 miljoonan valovuoden päässä. Sen pituus on n. 100.000 vv. Kuvassa on muutama oman Linnunratamme tähti ja oikeassa alanurkassa muita etäisiä galakseja. Kuva: ESA Hubble.

Tämä kaunis galaksi NGC 891, joka näkyy reunalta, sijaitsee n. 30 miljoonan valovuoden päässä. Sen pituus on n. 100.000 vv. Kuvassa on muutama oman Linnunratamme tähti ja oikeassa alanurkassa muita etäisiä galakseja. Kuva: ESA Hubble.

Tukekaa toinen toistanne uskossa. Sinun uskosi auttakoon minua ja minun uskoni sinua. Room.1:12 (Vapaasti).

Ympärillämme on ihmisiä, joilla on huono itsetunto ja onhan kaikilla jonkin verran huonommuuden tunnetta.

On tosiasia, että mitä nuorempana ihminen joutuu ensi kertaa kokemaan hylkäämistä, sitä vakavampia seurauksia sillä on hänen elämäänsä. Kuulostaa suorastaan kiroukselta, jos sanotaan: ”Sinusta ei ole mihinkään. Sinua ei täällä tarvita.”

Kuinka sellainen kirous tehdään tyhjäksi? Ala uskoa siihen, mitä Jeesus sanoo sinusta sen sijasta, että kuuntelisit toisten ihmisten mielipiteitä. Raamattu sanoo: Jos rakastat jotakuta, olet hänelle lojaali hinnalla millä hyvänsä. Sinä uskot aina häneen, oletat aina hänestä parasta mahdollista ja sinä aina puolustat häntä lujasti. 1.Kor.13:7 (vapaasti Living Bible -käännöksen mukaan).

Jeesus haluaa, että sinä uskot hyvää muista ihmisistä samoin kuin hän uskoo hyvää sinusta. Jeesus aina tuki ympärillä olevia ihmisiä. Kun hän katsoi ihmisiä, hän näki heidän potentiaalinsa ja sen, millaiseksi Jumala halusi heidän kasvavan. Hän toi aina parhaan esiin kaikista eikä leimannut heitä huonolla leimalla, vaan sanoi: ”Uskon, että pystyt siihen. Tiedän, että sinä kykenet.”

Lue vaikka seuraavat jakeet:

Totisesti: jos teillä olisi uskoa edes sinapinsiemenen verran, te voisitte sanoa tälle vuorelle: ’Siirry täältä tuonne’, ja se siirtyisi. Mikään ei olisi teille mahdotonta. Matt.17:20.

Kaikki on mahdollista sille, joka uskoo. Mark.9:23.

Jeesus vastasi: ”Totisesti: jos teillä olisi uskoa ettekä epäilisi, te ette ainoastaan tekisi tätä viikunapuulle, vaan te voisitte sanoa tälle vuorellekin: ’Nouse paikaltasi ja paiskaudu mereen’, ja niin tapahtuisi. Matt.21:21.

Totisesti, totisesti: joka uskoo minuun, on tekevä sellaisia tekoja kuin minä teen, ja vielä suurempiakin.  Joh.14:12.

Miten tämä on mahdollista? Kun Jeesus Kristus liikkui maan päällä, hän saattoi olla vain yhdessä paikassa kerrallaan. Mutta nyt Jeesus on lähettänyt Pyhän Henkensä minuun ja sinuun ja kehen tahansa, joka uskoo häneen Vapahtajanaan. Jeesus uskoo, että sinä voit tehdä suuria asioita, koska Pyhä Henki toimii sinussa. Hän luottaa sinuun!

Jeesus haluaa, että sinäkin uskot toisiin ja kerrot heille, minkälaista potentiaalia sinä heissä näet, että he voivat tehdä suuria asioita Jumalalle.

Kaipaan päästä tapaamaan teitä, jotta voisin antaa teille jonkin hengellisen lahjan ja näin vahvistaa teitä, tai paremminkin, jotta puolin ja toisin saisimme rohkaisua yhteisestä uskostamme. Room.1:11-12.

Mieti näitä:

  • Mitä ovat ne epävarmuustekijät, jotka estävät sinua luottamasta itseesi siinä määrin kuin Jeesus luottaa sinuun?
  • Millä tavoin voisit ilmaista muille, että uskot heihin?
  • Miten voisit vahvistua uskossasi niin että kykenisit toteuttamaan niitä odotuksia, joita Kristus sinuun asettaa? Kuinka voisit auttaa muita vahvistumaan uskossaan?

Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2014. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Purpose Driven/Daily Hope