Sinun uskoasi koetellaan

vuoristoaTämä lyhyt kirjoitus on sinulle, joka olet kohdannut tielläsi esteen. Se este voi olla vastustus, joka on noussut sinua vastaan, tai se voi olla taloudellinen resurssivajaus – pussin pohja on tullut vastaan. Tai se voi olla sairaus, joka estää sinua nyt menemästä suoraviivaisesti eteenpäin – ehkä masennus. Koet, että edessäsi on seinä. Et jaksaisi kivuta jyrkkää vuorenrinnettä ylös.

Oletko ajatellut, että vihollinen on kasannut tiellesi esteitä? Onko päähäsi pälkähtänyt missään vaiheessa, että ehkä Jumala haluaa sinun uskosi kasvavan? Usko ei kasva ilman esteitä ja vastuksia. Kehonrakentajan lihakset eivät kasva ilman painoja ja punnuksia. Lihakset kasvavat, kun niitä kuormitetaan äärirajoille. Myös sinun uskosi kasvu vaatii kestävyytesi kuormittamista äärirajoille. Sinun hengellinen kuntosi ei kohene, ellet välillä joudu vastamäkeen ja kiipeämään jyrkkää seinämää. Raamattu kertoo meille, kuinka Jonatan ja hänen aseenkantajansa kiipesivät jyrkkää vuorenseinämää ylös eivätkä hikoilleet turhaan:

Jonatan kiipesi jyrkännettä käsin ja jaloin, ja aseenkantaja seurasi perässä. Jonatanin edetessä filistealaiset kaatuivat maahan, ja hänen jäljessään tuleva aseenkantaja pisti heidät kuoliaaksi. 1.Sam.14:13.

Jumala on varannut sinullekin voittoja, kun annat itsellesi tilaisuuden kasvaa hänen koulussaan etkä lannistu esteiden kasaantuessa tiellesi.

eSiru