Uskon kilpi tarjoaa turvaa

PDFicon20Rick Warren: God’s Shield of Faith Provides Protection

Taiteilijan näkemys Saturnuksen renkaista. Kuva: ESA Hubble.

Taiteilijan näkemys Saturnuksen renkaista. Kuva: ESA Hubble.

Ottakaa kaikessa suojaksenne uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa pahan palavat nuolet. Ef.6:16.

Koska olet Jeesuksen seuraaja, sinua kohti lentää palavia nuolia jatkuvasti. Minkälaisia nämä tuliset nuolet ovat? Saatana iskostaa sinun mieleesi seuraavanlaisia ajatuksia:

  • Epäuskoa. Alat kysellä itseltäsi ”Onko Jumala todellakin sanonut? Voinko todella luottaa Jumalaan? Eikö lopulta olekin kysymys vain tulkinnasta?”
  • Lannistumista. Saatana väittää sinulle ”Elämäsi ei koskaan muutu paremmaksi. Mitään hyvää ei tule tapahtumaan. Älä edes yritä.”
  • Viivytyksiä. Alat kysellä itseltäsi ”Miksi tämä kestää niin kauan?” Olet odottanut jotakin hyvää tapahtuvaksi, mutta se ei ole toteutunut tähän mennessä.
  • Vaikeuksia. Alat kysellä itseltäsi ”Miksi tämä on niin vaikeaa? Miksi tätä avioliittoa ei saa toimimaan? Miksi on niin vaikeaa saada työtä?”
  • Masennusta. Alat mutista itseksesi ”Ei tämä kannata”. Et edes viitsi yrittää.

Kaikkia näitä nuolia lentää sinua kohti jatkuvasti. Ne luovat elämääsi tiettyä epävarmuutta. Kun käyt läpi aikoja, jolloin epävarmuus on huipussaan – kun työtä ei ilmaannu tai jokin mullistus on menossa perheessäsi – nämä palavat nuolet lentävät sinua kohti entistä kiivaampina. Sinun on parasta valmistautua siihen.

Paavali tarjoaa meille ainoan kunnollisen vastalääkkeen, joka tehoaa palaviin nuoliin: uskon kilven. Raamattu sanoo: Ottakaa kaikessa suojaksenne uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa pahan palavat nuolet. Ef.6:16.

Kuinka torjua nämä palavat nuolet? Ottamalla käteen uskon kilpi. Se on ainoa tapa suojautua epäuskoa, lannistumista, viivytyksiä, vaikeuksia ja masennusta vastaan. Luota Jumalaan kaikissa tilanteissa riippumatta siitä, mitä näet, kuulet tai tunnet olevan menossa ympärilläsi. Tarvitset Jumalan antamaa varmuutta, kun kohtaat sitä epävarmuutta, jota pahan palavat nuolet saavat aikaan.

Lyhyesti sanoen sinun tulee epäillä epäilyksiäsi ja uskoa entistä lujemmin. Useimmat tekevät juuri päinvastoin. He epäilevät uskoaan ja uskovat epäilyksiinsä. Sellainen on tyhmää. Usko siihen, mitä Jumala sanoo sanassaan.

Näin vuosia sitten tuulilasitarran: ”Jumala sanoi sen ja minä uskon siihen, joten se on sillä selvä”. Se on mukava toteamus, mutta huonoa teologiaa. Totuus on ”Jumala sanoi sen, joten asia on sillä selvä – uskoin minä siihen tai en”. Jumalan totuus ei muutu sen mukaan, uskotko sinä siihen tai et. Se on totta, vaikka et uskoisi, sillä Jumala ei voi valehdella.

Tarvitset tällaista varmuutta vaikeina aikoina. Kun otat käteesi uskon kilven, voit olla varma, että Jumalan lupaukset ovat tosia, vaikka sinun elämässäsi ei juuri nyt siltä näyttäisikään.

Heti, kun alat uskoa epäilyksiisi ja epäilemään uskoasi, Saatana murtautuu sisään sielusi ovesta, ja hän hyökkää siitä aukosta sinua vastaan monin tavoin.

Et voi koskaan laskea käsistäsi uskon kilpeä. Paavali käskee meidän käyttää sitä ”kaikessa” (engl. kaikkina aikoina, jatkuvasti). Saatana ei koskaan lopeta palavien nuolien lähettämistä sinua kohti. Ole varuillasi. Luota Jumalaan ja hänen sanaansa, vaikka elämässäsi tapahtuisi mitä tahansa.

Mietipä:

  • Mikä palava nuoli aiheuttaa sinulle eniten epävarmuutta – epäusko, lannistuminen, viivytykset, vaikeudet vai masennus?
  • Mitä tiedät Jumalan sanan perusteella, kun Saatana hyökkää sinua vastaan tuon palavan nuolen voimalla?

Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2013. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Purpose Driven/Daily Hope