Se on Isebel

rohkaisuIsebel toimi Vanhan liiton aikaan Paholaisen profeettana. Hän piti suojeluksessaan satoja epäjumalanpalvelijoita. Hän vastusti kiivaasti Jumalan profeetan Elian toimintaa. Tänäkin päivänä Isebel hallitsee henkivaltana. Hän tunkeutuu seurakuntaankin erittäin julkeasti ja saa lumotuksi jopa pastoreita. Olen itse joutunut kärsimään Isebelin hengestä seurakunnassa. On käsittämätöntä, kuinka s-palvojien ja muiden katalien ihmisten kautta tulleet parjaukset ja panettelut uppoavat ihmisiin. Sitten kyykytetään viattomia ihmisiä mennen tullen ja kuvitellaan, että palvellaan Jumalaa. Johannes tunsi tämän ilmiön ja varoitti meitä: Teidät erotetaan synagogasta, ja tulee sekin aika, jolloin jokainen, joka surmaa jonkun teistä, luulee toimittavansa pyhän palveluksen Jumalalle. Joh.16:2.

Ehkä sinuakin on kohdeltu huonosti Isebelin hengen vuoksi. Isebelillä on kyky käyttää heikkoja miehiä (vrt.Ahab), myös pinnallisia pastoreita, omien katalien hankkeidensa asiamiehinä. Hän pukeutuu valkeuden enkeliksi ja on oikeaoppisin kaikista. Hänen käytössään on kaikki pimeyden työkalut ja hän on mestari huijaamaan. Häntä vastaan voimme kuitenkin aseistautua, kun pukeudumme Jumalan koko sota-asuun. Rakkaus Kristukseen on turvallisin lähtökohta. Rakkaus häneen suojelee meitä vihollisen juonilta. Kun kuuntelemme sanaa ja annamme sen sulautua meihin, ei Isebelin valheilla ole tarttumapintaa sydämeemme. Kun rukoilemme, Isebel kaikkoaa, sillä hän vihaa rukoilemista ja Pyhän Hengen läsnäoloa. Herra antakoon sinullekin näkökykyä erottaa Isebelin vaikutus ja armoa pysyä siitä erossa. Jumalan Henki antakoon sinulle lujuutta, kun kohtaat tämän valehtelijan.

eSiru